Minik öğrenciler, harçlıklarını bağışladılar

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ederken, bir yandan da Türkiye tek yürek olmaya devam ediyor. Yardım seferberliğine minik öğrenciler de dahil oldu.  Edirne İl Müftülüğü Mevlânâ 4-6 Yaş Kur'an Kursu'nda eğitim gören öğrencileri, Ramazan ayı boyunca biriktirdikleri harçlıklarını Gazze'ye bağışladı.

Minik öğrenciler, harçlıklarını bağışladılar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne İl Müftülüğü Mevlânâ 4-6 Yaş Kur'an Kursu'nda eğitim gören öğrenciler, Ramazan ayı boyunca biriktirdikleri harçlıklarını Gazze'de zulüm gören Müslümanlara bağışladı. İl Müftüsü Hasan Başoğlu, öğrencilere bu anlamlı bağıştan dolayı teşekkür etti.

"Minik yüreklerine kocaman bir dava sığdırdılar"

Öğrencilerin minik yüreklerine kocaman bir dava sığdırdıklarını gördüklerini belirten Başoğlu, "Kendilerinin daha önce de bağışlarını kabul etmiştik. Hepimize böyle bir Gazze ve Filistin şuuru gerekiyor. Zira minik öğrencilerimiz bu tavırlarıyla bize Gazze davasını her daim hatırımızda tutmamız gerektiğini öğütlüyor. Bizler de bu davayı ve dünyanın gözleri önünde acımasızca yapılan bu zulmü unutmayacak ve unutturmayacağız. Bu vesileyle öğrencilerimizin hocalarına ve velilerine teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Öğrenciler yardım faaliyeti çerçevesinde topladıkları bağışları  bölgeye gönderilmek üzere makbuz karşılığında Türkiye Diyanet Vakfı Edirne Şubesi'ne teslim etti.

İpek Esma Çeşme