Minik mucitlerden ay projeleri

Dünyanın en büyük çocuk organizasyonlarından biri olarak gösterilen ve Türkiye'de "Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor" ismiyle gerçekleştirilen First Lego League Jr. Türkiye Fuarı'nın Trakya ayağı, Edirne Bahçeşehir Koleji Kampüsü'nde gerçekleştirildi.

Minik mucitlerden ay projeleri
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bilim Kahramanları Derneği tarafından bu yıl "Görevimiz Ay" temasıyla düzenlenen fuarda minik mucitler Ay'da yaşamanın zorluklarını keşfederek çözüm önerileri tasarladı.

First Lego League Jr. Türkiye Fuarı'nın Trakya ayağında Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'ndeki okullardan 6-10 yaş arası öğrencilerin oluşturduğu 11 takım yarıştı.

Bilim Kahramanları Derneği Genel Sekreteri Aslı Yurtsever, fuarın açılış programında yaptığı konuşmada, çocukların günlük hayatta karşılarına çıkabilecek sorunlara karşı araştırma, hayal gücü ile eleştirel düşünme yetilerini geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Düzenlenen fuarların çocukların gelişimine katkı sağladığını anlatan Yurtsever,  "Çocukların küçük yaşlarda bilim ve teknolojiyle buluşmasını sağlamak için gönüllülerimizle birlikte çaba sarf ediyoruz. 6-10 yaş arası çocuklara yönelik yaptığımız bu programı ilk kez Edirne'de yapıyoruz. Bu programa tüm dünyada 55 ülkeden 126 binden fazla çocuk katılıyor. Bu yılki tema "Görevimiz Ay". Bu tema kapsamında çocuklar Ay'da bir yaşam alanı oluşturdular. Ay'da yaşanması durumunda havayı, suyu ve enerjiyi nasıl depolarız, yaşam alanımızda nasıl kullanırız bunları keşfettiler." ifadelerini kullandı.

Edirne Bahçeşehir Koleji İlkokul ve Ortaokul Müdürü Mahmut Boztürk ise yeni neslin teknoloji ve bilimle buluşması için çalışmalar yaptıklarını dile getirdi.

Dünyadaki bilimsel ve teknolojik gelişmelerin yakından takip edilmesi gerektiğini vurgulayan Boztürk, "Bu konuda yapılması ne gerekiyorsa yapmalıyız ve çocuklarımızı bu alanda yetiştirmeliyiz. Öğrencilerimizi bilim ve teknoloji alanında desteklemeliyiz. Kalkınmanın temeli eğitimdir ve bilimin ışığından ayrılmamalıyız. İleri gideceksek ve gelişmiş ülkeleri yakalayacaksak bilime yapışmak zorundayız. 21. yüzyılda yetişen gençlerimize gerekli teknik donanımları sağladığımız takdirde bizim çocuklarımızın yapamayacağı şey yoktur. Eğer çalışır ve gayret edersek biz gelişmiş ülkeleri yakalarız." şeklinde konuştu.

Açılış programının ardından minik mucitler juri üyelerine projelerini anlattı.

Yarışmada, Abalar İlkokulu "muhteşem ikili" ödülü, Edirne Bahçeşehir Koleji "mucitler" ödülü, Emlak Konut Ergene Vadisi "ilkokulu parlayan yıldızlar" ödülü, Çorlu Nazmi Arıkan Fen Bilimleri İlkokulu küçük "Einsatyn" ödülü, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası İlkokulu "Bilgi dolu can alıcı poster" ödülü, Edirne Bahçeşehir Koleji "meraklı araştırmacılar ödülü", Çorlu Doğa İlkokulu "Sihirli ellerin tasarımı" ödülü, Çorlu Bahçeşehir Koleji "Minik Edison" ödülü, Tekirdağ Aka Koleji "Bomba fikirler" ödülü ve Lüleburgaz Bahçeşehir Koleji "tasarım" ödülü almaya hak kazandı.

AA