MHP İl Başkanı Tercan'dan seçim değerlendirmesi

Cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem milletvekilliği seçimlerinin sona ermesinin ardından yazılı açıklamada bulunan MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, Edirne'den istedikleri sonucu alamadıklarını belirtti.

MHP İl Başkanı Tercan'dan seçim değerlendirmesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, seçimlerin sona ermesinin ardından yaptığı açıklamada 14 Mayıs seçimlerinde Edirne’den istedikleri sonucu alamadıklarını belirtti. Oylarını artırmalarına rağmen başarılı olamadıklarını aktaran Tercan, açıklamasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklendi.

Mecliste çoğunluğu alan Cumhur İttifakı'nın seçimler ikinci tura kalsa dahi açık ara seçimi alacağını ifade eden Tercan, seçim sürecinde iyi bir çalışma yapmalarına rağmen istedikleri sonucu alamadıklarını belirtti.

Kutlu Davanın her neferine, oy verene, vermeyene, Edirne'nin güzel insanlarına teşekkür eden Tercan,"14 Mayıs’ta yapılan seçimlerde; İstediğimiz neticeyi alamadık. Oylarımızı artırmamıza rağmen başarılı olduk diyemeyiz. Bizler üzerimize her ne düşüyorsa fazlasıyla yerine getirmek için büyük gayret sarf ettik, çalıştık, mücadele ettik. Ve neticede Edirne Halkımızın takdiri bu yönde olmuş olup, saygı göstermeliyiz. Edirne İlimizden Milletvekili seçilen Vekillerimizi tebrik ediyor, başarılar diliyorum" ifadelerine yer verdi.

"Kılıçdaroğlu ve seçilemeyen Genel Başkanların hepsi istifa etmelidir"

Kılıçdaroğlu ve seçilemeyen Genel Başkanların hepsi istifa etmelidir diyen Tercan,  "HDP ile beraber olup Türk Milleti’ne umut olacağını zanneden siyaset tasfiye edilmiştir. Mecliste çoğunluğu alan Cumhur İttifakı, seçim ikinci tura kalsa dahi açık ara seçimi alacaktır. Yaşa var ol Cumhur İttifakı. Ve tarih bizi hep Ülkücü ve MHP’li diye yazacak çok şükür! İnanmışlara yenilgi yoktur, mutlak zafer vardır” ifadelerine yer verdi.

Haber Merkezi