Meyve tüketiminde porsiyon miktarına dikkat!

Yaz mevsiminin başlaması ile birlikte birbirinden güzel meyvelerin sofraları süslemeye başladı. Canlı renkleri ve lezzeti ile dikkat çeken yaz meyveleri sağlık açısından da birçok fayda sağlıyor. Meyve tüketiminde porsiyon miktarına dikkat edilmesi gerektiğine değinen Diyetisyen Işıl Özverim, aşırı tüketilmesinin faydadan çok zararı dokunacağını ifade etti.

Meyve tüketiminde porsiyon miktarına dikkat!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaz meyvelerinde porsiyon kontrolüne dikkat edilmesi gerektiği konusunda uyarılarda bulunan Diyetisyen Işıl Özverim, vatandaşların sağlıklı olarak gördüğü tüm besinleri kontrolsüz şekilde tükettiğini ve bu zararın farkında olmadıklarını belirtti.

 Aşırı tüketilen meyvelerin kalorilerinin düşük olmadığına dikkat çeken Özverim, vatandaşlara doğru ve dengeli beslenme konusunda tavsiyelerde bulundu.

Vatandaşlardan 'ekmeği kestim,makarna pilav asla yemiyorum ama bir türlü  kilo veremiyorum' ya da 'Bir türlü bel çevremdeki yağlanmayı azaltamıyorum' gibi şikayetler aldıklarını ifade eden Özverim,  "Bu tarz şikayetlerin nedeni sağlıklı olarak gördüğümüz tüm besinlerin aynı zamanda kalorilerinin düşük olduğuna dair bir düşünceye sahip olmamızdır. İşte bu durumda besinleri daha iyi tanıyabilmemiz için bir beslenme uzmanının desteğine ihtiyaç duyarız" ifadelerine yer verdi.

Doyurucu ve düşük kalorili yaz besinleri hakkında bilgi veren Özverim, vatandaşlara tavsiyelerde bulundu.  Özverim, 6 kaşık haşlanmış nohut, arzu edilen tüm yeşillikler, domates, salatalık, kapya biber, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, İstenilen kadar limon, 1 tatlı kaşığı nar ekşisi, 1 çimdik tuz, ve  önceden küp küp doğranmış diğer malzemeleri kullanarak yapılan salatanın kalorisinin düşük ve doyurucu bir öğün olarak tüketilebileceğini aktardı.

                Vatandaşlara vücuttaki yağ oranını düşürmeye yönelik tariflerde de bulunan Özverim, "Semizotu, 5 kaşık normal yağlı veya az yağlı yoğurt, yarım çay kaşığı karabiber, yarım çay kaşığı zerdeçal, 1 çay kaşığı sumak , 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı yulaf ezmesi, yıkanıp saplarından ayrılan semizotunu diğer malzemelerle karıştırarak hazırlanan yoğurtlu semizotu salatası vatandaşların vücutlarındaki yağ oranını düşürmeye yardımcı olacaktır" şeklinde açıklamada bulundu.

Özlem Ceylan