Meslekler öğrencilere uygulamalı olarak tanıtıldı

Edirne, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ, Kırklareli olmak üzere 5 üniversitenin katılımıyla 27-28 Aralık tarihlerinde yapılan kariyer fuarına katılan öğrenciler, hem meslek hayatlarına ilişkin merak ettiklerine yanıt buldu, hem de oluşturulan salonlarda deneyim kazanma fırsatı buldu.

Meslekler öğrencilere uygulamalı olarak tanıtıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Balkan Kongre Merkezinde Trakya Üniversitenin ev sahipliğinde Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin desteğiyle organize edilen fuarın son gününde de yoğun katılım oldu. 300'e yakın firmanın 40 bine yakın öğrencinin katıldığı fuarda stant açan firmalar ve kurumlar meslek tanıtımı yaptı. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından öğrencilerin mesleki tecrübe edinmelerine katkı sağlamak amacıyla temsili mahkeme salonu oluşturuldu.  Oluşturulan temsili mahkeme salonunda duruşma anı canlandırıldı.

Hakim, savcı ve avukatlar öğrencilere mesleklerini anlatarak sorularını yanıtladı.  Duruşmalarda yaşananlarının ve adalet sisteminin anlatılması amacıyla temsili olarak Asliye Ceza Mahkemesinde görülen bir davanın duruşması gerçekleştirildi.

usul uygulamalarının en iyi şekilde katılımcılara anlatılabilmesi için hazırlanan temsili duruşmada, gerçek hakim ve savcı katıldı. Sanık ve müştekiler hazır edildikten sonra başlayan duruşmada savcı tarafından iddianame kabul edilerek açık yargılama başladı.

Kimlik tespiti sonrası iddianame okunarak sanığın uluslararası tır şoförü olduğu ve Türkiye’ye kaçak yoldan uyuşturucu madde sokmaya çalıştığı belirtildi. Savcı iddianamede, sanığın Türkiye’ye 500 Euro karşılığında kaçak yoldan uyuşturucu madde sokmaya çalıştığını ve Türkiye’ye vardığında maddenin başka bir şahıs tarafından alınacağını ifade etti.  

Sanık savunmasında kendisine sadece adını bildiği şahıs tarafından çay dolu paket verildiğini ve Türkiye’ye götürülmesini istediğini, paketin Türkiye’ye vardığında ilk petrolde tır plakasını bilen bir şahıs tarafından alınacağını söylediğini belirtti.

Savcı, gerçeğini aratmayan temsili duruşmada sanık hakkındaki iddialara ilişkin beyanları aldı. Daha sonra mübaşir tanığı solana çağırdı. Tanığın yemin etmesinin ardından dava konusu olaya ilişkin ifadesi alındı.

Savunmalar ve beyanlardan sonra sanığın hapsi istendi. Duruşmayı seyreden öğrenciler, kafasına takılan ve merak ettiği konularda görevlilere soru sorarak mesleki deneyim kazanmış oldu.

İpek Esma Çeşme