Meslek Yüksekokulu'nda 'Oryantasyon günleri'

Trakya Üniversitesi Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, 2018-2019 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte, yeni kayıt yaptıran öğrenciler için kapsamlı bir oryantasyon programı düzenledi. 'Üniversite Yaşamına Uyum Programı' olarak da bilinen tanışma ve bilgilendirme toplantısı, Trakya Üniversitesi Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Meslek Yüksekokulu'nda 'Oryantasyon günleri'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Öğretim üyeleri, idari çalışanlar ve 1. sınıf öğrencilerinin katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Barış Özkapı, Trakya Üniversitesi’nin bölgenin en köklü üniversitesi olduğunu belirterek, “Hedefimiz, eğitim, öğretim ve araştırma kalitesiyle Türkiye ve Balkanlar’da tercih edilen bir üniversite olmanın yanı sıra hem bölgemize hem de ülkemize nitelikli eleman yetiştiren, saygın ve lider bir meslek yüksekokulu olmak” dedi.

 2018-2019 akademik yılının tüm öğrencilere ve öğretim üyelerine hayırlı olmasını dileyen Dr. Öğr. Üyesi Barış Özkapı ayrıca, Osmanlı’dan miras, tarihi bir binada hizmet veren Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun Trakya Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğü (MEYOK) öncülüğünde, iş yeri uygulamalı eğitim modeline (3+1) geçtiğini, tüm programların ders içeriklerinin ve müfredatlarının güncellendiğini belirterek, öğrencilerin mezun olduklarında yarım dönemlik iş tecrübesine sahip olacağını söyledi.

Program kapsamında, Öğr. Gör. Nur Yılmaz Erçin’le birlikte, Öğr. Gör. Sinem Ayna, Öğr. Gör. Fatih Ök ve Öğr. Gör. Rüya Delice tarafından, üniversite ve yüksekokul tanıtımı, danışmanlık sistemi, akademik takvim, not ve değerlendirme sisteminin yanı sıra yüksekokulun bu yıl uygulamaya koyduğu 3+1 Eğitim Modeli hakkında detaylı bilgi verildi.

 

HABER MERKEZİ