Mesleğe Yeni Başlayan Öğretmenler Yemin Etti

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen programda mesleğe yeni başlayan öğretmenler yemin etti. Programda konuşan Edirne Valisi Yunus Sezer, öğretmenlik mesleğinin önemine dikkat çekti.

Mesleğe Yeni Başlayan Öğretmenler Yemin Etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'de 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından program düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan program günün anlam ve önemini belirten konuşmalarla devam etti.

Öğretmenlik mesleğine gönül veren şehit öğretmenleri saygı ve minnetle andıklarını söyleyen Edirne Valisi Yunus Sezer, “Bizler millet olarak öğretmenlerimizi tarihte de bugünde de her şeyin üstünde tutan bir milletiz. Yüce ve ulvi mesleğin temsilcileri olan tüm öğretmeleri yürekten kutluyorum. Şehit öğretmenlerin genç yaşlarında öğrencileri için yollara düştü. Hepsi pırıl pırıl vatan evlatlarıydı. Devletin tayin ettiği ücra bir köydeki çocukları kendi çocuğu bilen ve onu sahiplenen, onu eğitip vatanına milletine faydalı birer fert yapmak için insanlardı. Onlara şükranlarımızı iletiyoruz" dedi.

Öğretmenlerin çok kıymetli ve anlamlı bir mesleği icra ettiklerini belirten Vali Sezer, göreve yeni başlayan öğretmenleri tebrik etti.

Günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı, “Öğretmenlik insanlık tarihinin en önemli mesleğidir.  Öğretmenin en önemli özelliği sevgi dolu ruhu ve adanmışlık ruhudur” dedi.

Arpacı, mesleğe yeni başlayan ve hayatlarını bu mesleğe adayan öğretmenlere teşekkür etti.

Mesleğe yeni girmiş öğretmenlerin adına konuşma yapan 2. Beyazıt Özel Uygulama Okulu 3. Kademe Rehberlik Öğretmeni Oğuz Caylı, “Öğretmen toplumu ileriye götüren en önemli paydaşlardan biridir. Görülmeyenleri görenlerdir. Daha küçük yaşlarda okula giden bizler için mutlaka hayatımızda iz bırakan öğretmenimiz olmuştur” Dedi.

Emekli öğretmenler adına konuşan Emekli sağlık öğretmeni Ülkü Pınar Çil, “Öğretmenlikten emekli olunmuyor. Fiziken emekli olunsa da ruhen emekli olunmuyor” dedi.

Programda göreve yeni başlayan öğretmenler görev yemini etti, emekliye ayrılan öğretmenler teşekkür belgesi takdim edildi.

Program Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı “Öğretmen Bir Nehir olabilir mi?” adlı oratoryo gösterisi ile sona buldu.

Düzenlenen programa Edirne Vali Yardımcıları Ercan Çiçek ve Sıdkı Zehin, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Ali Büber, İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun, AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Halk Eğitim Merkezi Müdürü İlhan Dinç, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Doğukan Vurgun