MERİÇ'TEN AKTARILAN SUYLA YILDA 2 ÜRÜN ALIMASI HEDEFLENİYOR

​​​​​​​Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nün Edirne'yi modern sulamaya kavuşturmayı amaçlayan Meriç Edirne Sulaması Projesi'nin inşaatı tüm hızıyla sürüyor. Proje tamamlandığında toplam 78 bin dekar alan modern sulamaya açılacak. Dev boruların montajı yapılıyor.

MERİÇ'TEN AKTARILAN SUYLA YILDA 2 ÜRÜN ALIMASI HEDEFLENİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nün Edirne’yi modern sulamaya kavuşturmayı amaçlayan Meriç Edirne Sulaması Projesi'nin inşaatı tüm hızıyla sürüyor. Proje tamamlandığında toplam 78 bin dekar alan modern sulamaya açılacak. Dev boruların montajı yapılıyor.

Meriç Sulaması projesiyle yılda iki ürün alınabilecek, bereketli toprakların verimi katlanacak.

Projede sona gelindi. Trakya’nın bereketli topraklarının verimi Meriç’in suyu ile katlanacak. Meriç Edirne Sulama Projesi ile 78 bin dekar arazi modern sulamaya kavuşacak.

Meriç Nehrinin suyunu tarlalara taşıyacak 255 km’lik boru hattı kuruldu. 78 bin dekar arazide borulu şebeke imalatı tamamlandı. Nehrin suyunu iletecek pompa istasyonlarının inşası bitirildi.

Proje tamamlandığında bereketli ovalardaki ürün verimliliği ve çeşitliliği artacak. Böylece milli ekonomiye yıllık milyonlarca lira katkı sağlanacak.

Projeyle birlikte üreticinin geliri artacak. Kırsal kalkınma hedefleri desteklenecek, bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göç önlenecek. Proje ile 78 bin dekarlık arazinin sulama sorunu çözülecek. Meriç Edirne Sulaması Projesinin bu yıl içerisinde faaliyete geçmesi hedefleniyor.

Üyüklütatar köyü üreticilerinden Abdullah Çetinçeker, projenin bölgeye vereceği katkıları anlattı.

Modern sulama projesi sayesinde üretimin artacağını ifade eden Çetinçeker, “Üretime verilen destekten dolayı memnunuz. Bu projeyi dört gözle bekliyoruz. Bölgemizde su sıkıntısı çekiyorduk. Bundan sonra sulama sıkıntısı çekmeyeceğini düşünüyoruz. İnşallah bizim için güzel olacak. Ürün çeşitliliğimiz artacak, su isteyen bitkileri rahatlıkla ekeceğiz. Su hayattır, su olunca verim artar." Şeklinde konuştu.

 

Üretici Musa Şahin de projeden memnun olduklarını dile getirdi. Sulama imkanlarının artmasıyla ürünlerde verim ve kalitenin yükseleceğini vurgulayan Şahin, “Büyük bir proje hayata geçiriliyor. Çok iyi oldu. Boru hattı tarlamızın başına kadar gelecek. Sulama sıkıntısı yaşanmayacak. Devletimiz çok büyük pompalar kurdu, Allah razı olsun." Dedi.

Doğukan Vurgun - Berkan Yılmaz