Meriç Nehri kirletilmeye devam ediyor

Edirne'de binlerce dekar tarım arazisinin su kaynağı olan Meriç Nehir'i çöplerle kaplandı.

Meriç Nehri kirletilmeye devam ediyor

Kaynağını Bulgaristan'dan alan Meriç Nehri'nin havzasında ve kıyısında biriken çöpler doğal yaşamı olumsuz etkiliyor.

Tunca Nehrinin debisi yaz aylarındaki kuraklık ve sonbahar yağışlarının yetersiz kalması nedeniyle düşük seyrederken, su yatağında biriken çöpler de gün yüzüne çıktı. Nehir kenarındaki mesire alanlarına gelen vatandaşların bıraktıkları atıklarda nehri kirletmeye devam ediyor.

Tarım arazilerin sulanmasında kullanılan ve kentin önemli su kaynaklarından olan Meriç Nehri kıyısı çöplerle kaplandı. Turistlerin ilgi gösterdiği nehir kıyı şeridi, atılan çöplerle kaplandı.

Nehirdeki oksijen miktarının azalması ve dipte biriken çöplerin gün yüzüne çıkması doğal yaşamı da olumsuz etkiliyor. Bölgeye gelen ve nehirde balık tutanlar ise bir an önce temizlik çalışması yapılmasını istiyor.

Kirliliğin biran evvel temizlenmesi gerektiğini söyleyen Anıl Erko, vatandaşların bu konuda daha duyarlı olması gerektiğini vurguladı.

Nehrin içerisinde ve kıyısında toplanan çöplerin insan sağlığını da olumsuz etkilediğini ifade eden Erko, “Poşet, plastik paket, lastik, pet şişe ve çam şişe gibi çeşitli atıkları atıp gitmişler. İnsanlarımız daha dikkatli olmalı. Böyle piknik alanlarına gelirken yanlarında poşet taşımalılar. Bu konuda herkesin daha duyarlı olmasını bekliyorum.” Diye konuştu.

Doğukan Vurgun