Medyada dezenformasyonla mücadele, basın mensuplarına anlatıldı

Edirne'de Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve Medya Derneği işbirliğinde 'Dezenformasyonla Nasıl Mücadele Edilir?' konulu panel düzenlendi.

Medyada dezenformasyonla mücadele, basın mensuplarına anlatıldı

Yerel medya buluşmaları çerçevesinde Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve Medya Derneği işbirliğinde Devecihan Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Dezenformasyonla Mücadele panelinde sosyal medyadaki bilgilerin doğrulatılmadan izleyiciye aktarılmaması gerektiğine dikkati çekildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile Medya Derneği'nin birlikte yürüttüğü “Yerel Medya Buluşmaları Projesi” devam ediyor.

Edirne'de Devecihan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen panelde Medya Derneği Başkanı ve Takvim gazetesi yazarı Ekrem Kızıltaş, Daily Sabah yayın koordinatörü Mehmet Çelik, Anadolu Ajansı (AA) Arapça Haberler Fotoğraf Editörü Erhan Sevenler konuşmacı olarak yer aldı.

‘Dezenformasyona geçit vermeyeceğiz’

İletişim Başkanlığı olarak "Dezenformasyonla Nasıl Mücadele Edilir?" konulu panel düzenlediklerini söyleyen İletişim Başkanlığı Edirne Bölge Müdürü Uğur Ülgen, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin kurulduğunu ve bazı illerde bu çeşit paneller düzenlendiğini aktardı.

İletişim Başkanlığı olarak Dezenformasyonla Mücadeleyi sürdüreceklerini ve buna geçit vermeyeceklerini söyleyen İletişim Başkanlığı Edirne Bölge Müdürü Uğur Ülgen, keyifli ve verimli panelde konuşmacı olarak yer alan konuklara teşekkür etti.

Edirne'de böyle bir panelde konuşmacı olarak yer almaktan mutluluk duyduğunu belirten Medya Derneği Başkanı ve Takvim gazetesi yazarı Ekrem Kızıltaş, Geçen yıl da ilk defa yerel medya buluşmalarının Edirne'den başladığını hatırlattı.

Gazeteciliğin temelinin objektif olmak olduğuna değinen Kızıltaş, Dezenformasyonla Mücadele konusunda sunum yaptı.

Yerel medya temsilcilerine dezenformasyon konusunda bilgiler vermeyi amaçladıklarını söyleyen Kızıltaş, “Bu bilgileri verirken, Türkiye’de olduğumuzu, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğumuzu, eninde sonunda siyasi görüşümüz, ideolojimiz, bakış açımız her ne olursa olsun, bu ülkeyle ilgili gelişmelerin her birimizi yakından ilgilendiriyor olması. Dolayısıyla yaptığımız mesleğin, gazeteciliğin eninde sonunda, ana hatlarıyla biz gazeteciyiz, gazeteciliğin temeli de objektif olmak ve eninde sonunda yapılan yerdeki insanlara o ülkede olup bitenleri aktarmak ve bunu mümkün olduğunca taraf olmadan, nötr olarak yapmak” ifadelerine yer verdi.

Düzenlenen panelde görsellerle örnek veren Anadolu Ajansı (AA) Arapça Haberler Fotoğraf Editörü Erhan Sevenler, haber fotoğraflarında dezenformasyon uygulandığını söyledi.

Daily Sabah yayın koordinatörü Mehmet Çelik, haberde dezenformasyon konusunda sunum yaptı.

Özlem Ceylan