MECLİSTE SU KAVGASI

MECLİSTE SU KAVGASI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Belediyesi aralık ayı meclis toplantısı gerçekleşti. Başkan Recep Gürkan, gündem ve gündem dışı konularının görüşülmesinin ardından sözü yine kentte çamur akan suya getirdi. Kayalıköy Barajından gelen içme suyumuzun borularının halatlarının birileri tarafından koparıldığını anlattı. AK Parti Grup sözcüsü Mehmet Çapoğlu’nun bunu halka daha açık anlatmalıyız, nasıl oldu neden oldu gibi olayı sorgulamasının ardından, başkan Gürkan gerildi. Daha sonra AK Partili Engin Makak’ın, da ‘2 yıl öncede aynısı olmuştu, sular yine böyle çamur akıyordu’ demesiyle CHP’li Şükrü Atamgüç, araya girerek ateşi fitilledi. Daha önce Gürkan’ın karşısında duran Atamgüç, ön sıralardan koltuk kapmasıyla olsa gerek başkanına kıyamaz olmuş. Ona bırakın söz söylemeyi yan gözle bakana bile dayanamıyor, meclis falan dinlemem, başkanıma söz söyletmem diyerek postasını koyuyor.

Atamgüç mecliste yüksek sesle AK Partili Meclis üyelerine dönüp, neyin peşindesiniz, ‘Siz 3 kişi ile halkı mı temsil ediyorsunuz?’ diyerek sorular sorarak başkanını koruyor. Bu olay nereye gidecek nereye bağlanacak derken konu seçime bağlandı. Alakasız sözler liselilerin kavgasına dönecekti ki,  şükür korkulan olmadı. Bu sözlü tartışma Edirne Meclisine hiç yakışmadı. Halk sizi oraya ‘sen görürsün’, ‘ben sana gösteririm’ gibi saçma sapan sözlü kavga edesiniz diye mi gönderdi? Hem orada bir partiyi değil 3 kişi değil 1 kişi dahi temsil etse demokrasi gereği orada söz söyleyip temsil etmeye hakkı vardır. Hani o partili bu partili demeyeceğim ama CHP’li Atamgüç söylediği söz yanlıştı. Bu tavrı ile kraldan çok kralcı olan Atamgüç’e, ‘1 çivi nalı,  bir nal bir atı, bir at bir insanı, bir insan bir ülkeyi kurtarır’ sözünü hatırlatmak isterim.

‘TESİSLER BU KADAR GÜZEL NEDEN ÇAMURLU SU AKIYOR?’

Belediye Başkanı Recep Gürkan, suların çamurlu akmasıyla birlikte gazetecileri suyun arıtıldığı tesise götürdü. Burada suyun nerelerden geldiğini, nasıl arıtıldığını anlattı. Bende tesisleri gezdim baktım inceledim. Her şey çok güzel arıtma iyi. İşte çamurlu barajdan gelen su büyük dev kuyularda önce dinleniyor, bu sayede çamur çöküyor. Sonra diğer özel kumlu havuza giriyor,  devam edip su musluktan berrak akıyor. Gürkan, açıklama yaptı, mühendisler derken her şey ne güzel dedirten görüntüler. Peki, anladık su barajdan çamurlu gelse bile burada arıtılıyormuş da neden başkanım bu su bizim musluğumuzdan çamurlu aktı? Bunu sorduğumda çok fazla tüketim olduğunu söylendi. Yahu ne kadar su tüketimi arttı. Yani suyun çamurlu gelmesi için tesisin hiç çalışmaması gerekir. Bence bu tesis havuzları hiç çalışmıyordu. Yani zamanında bakım yapılmayan havuzlardan çamurlu su geldi. Gerisi inandırıcı değil. Suyun artan kapasitesi çamurlu akması için halkın 10 kat daha fazla su kullanması gerekir. Bunu ben değil uzmanlar söylüyor.

AKRAN ZORBALIĞI             

Geçtiğimiz günlerde 70 yaşındaki bir teyze bana bir mektup verdi. Mektupta, Kurtuluş İlkokulu’nda öğrenim gören torunun akran zorbalığına maruz kaldığı yazıyordu. Mektubu söylemesine göre torunu yazmış. İnanın mektupta çok üzücü şeyler yazıyordu. Mektuptaki iddiaya göre üst sınıflardaki çocuklar, alt sınıflarda eğitim gören öğrencilerin önünü kesiyor, harçlıklarına el koyuyor ve darp ettiği yazıyordu. En acı tarafı da konuyu öğretmen ve okul yönetimin de bilmesine rağmen hiçbir şey yapmadığını yazmasıydı. Bu sorunun derhal çözüme kavuşması gerekiyor. Ben de bu olayın çözüme kavuşana kadar takipçisi olacağım.