Meclis Mera Alanlarını Korumaya Aldı

Edirne İl Genel Meclisinin Şubat ayı İkinci oturumu gerçekleştirildi. Mehmet Geçmiş'in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündem mera alanlarının koruma altına alınması oldu. Meclis üyeleri 'Meralar hassas noktamız, yatırım alanı olmasına izin vermeyiz' mesajı verdiler.

Meclis Mera Alanlarını Korumaya Aldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

 

Fedaiyi Işık, Havsa’ nın Oğulpaşa köyündeki mera alanlarının yatırımcılar tarafından değerlendirilmek istendiğini fakat mera konusunda hassas olduklarını yatırım için farklı bölgelerin kullanılması gerektiğini dile getirdi.

“Mera Alanları Fabrikalaşamaz”

Mera alanların yatırım için kullanılmasına kesinlikle karşı çıkan Mustafa Suiçmez, “ Bölgemize yapılacak olan yatırımlar konusunda açığız ama mera alanları bu iş için uygun değil. Ülkemizin üretime ihtiyacı var. Hayvancılık için alana ihtiyaç var. Bu durumun kesinlikle karşısındayım hiçbirimiz de buna izin vermeyiz” ifadelerini kullandı.

Konu ile ilgili konuşan Özcan Tosun ise, meclisteki 28 üyenin de mera alanların satılmasına karşı çıkacağını yapılırsa da hesabının sorulacağını dile getirerek, meraların çiftçinin ortak malı olduğunu vurguladı.

“Sanayi Gelişirse İstihdam Artar”

Mera alanlarının satılması karşı olduğunu fakat bölgeye sanayi olarak yatırımların da lazım olduğunu söyleyen Nedret Akbulut, “ Sanayi gelişirse;  istihdam artar, refah seviyesi artar” dedi.

Geçmiş, yeni İl Genel meclisini belirlenmesinden sonra 5 yıllık özel idare bütçesinin hazırlanacağını ifade ederek,  güzel ve Edirne için karlı olacak planların yapılması gerektiğini en önemli hususunda uygulanabilir olması gerektiğini söyledi.

Edirne Valisi Ekrem Canalp’ın özverili çalışmaları ile kentteki kurumların üzerindeki ölü toprağının kalktığını vurgulayan Geçmiş, güzel bir sinerji oluştuğunu sözlerine ekleyerek konuşmasını sonlandırdı.

İpek Deniz