MEB AKUB Ekibi, Kahramanmaraş'ta yönetim, koordinasyon ve insani yardım görevinde

Edirne İl Millî Eğitim Müdürlüğü Arama ve Kurtarma Birliği (MEB -AKUB) ekibi, Hatay ilindeki enkaza müdahale çalışmasından sonra, Kahramanmaraş'ta kurulan Çadır Kentte yönetim, koordinasyon ve insani yardım görevine başladı.

MEB AKUB Ekibi, Kahramanmaraş'ta yönetim, koordinasyon ve insani yardım görevinde
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve asrın felaketi olarak nitelendirilen yıkıcı depremlerin ardından çok sayıda arama kurtarma ve AFAD ekipleri bölgelerdeki çalışmalara katılmak üzere yardıma gitti.

Kahramanmaraş merkezli, 11 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler sonrasında, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) başta olmak üzere tüm eğitim kurumları yardım için seferber oldu. Üniversiteler ve okullar kapılarını depremzedelere açarken arama kurtarma ve tıbbi yardım çalışmalarına destek vermek için ekipler de deprem bölgeleri için tek yürek oldu.

Eğitim kurumlarında afete hazırlık kültürünün geliştirilmesi, afet ve acil durumlara yönelik gönüllülüğün yaygınlaştırılması ile afet öncesi, sırası ve sonrasında öğrenci ve çalışanlara doğru davranış şekillerinin kazandırılması amacıyla Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü ve AFAD Müdürlüğü koordinesinde oluşturulan Milli Eğitim Müdürlüğü Arama ve Kurtarma Birliği (MEB AKUB), Türkiye'yi yasa boğan depremlerin ardından ilk kez Hatay'a giderek enkaza müdahale çalışmalarına katılmıştı.

Milli Eğitim Müdürlüğü Arama ve Kurtarma Birliği'nde (MEB AKUB) görev yapan ekipler Hatay’da yaptığı çalışmalarda enkazdan birçok vatandaşı canlı olarak çıkarmış ve gözlerindeki umut ve mutluluğa ortak olmuşlardı.

Milli Eğitim Müdürlüğü Arama ve Kurtarma Birliği (MEB AKUB), ekipleri şimdi ise Kahramanmaraş'ta kurulan çadır kentte yönetim, koordinasyon ve insani yardım görevine başladı.

Haber Merkezi