'Marka Şehir Edirne' Lansmanı Gerçekleştirildi

Edirne Valiliği tarafından kentin yöresel ürünlerinin markalaştırılması için başlatılan projenin lansmanı gerçekleştirildi.

'Marka Şehir Edirne' Lansmanı Gerçekleştirildi

Başlatılan proje kapsamında 'Marka Şehir Edirne' sloganıyla lansman töreni yapıldı. Proje kapsamında önce turistik destinasyonlar keşfedilip, gastronomik değerler belirlendi.

Turizm ana (master) planı çerçevesinde Edirne'nin yöresel ürünlerinin markalaşması kararlaştırıldı. 4 aylık çalışmanın ardından harekete geçildi.

Çalışmaların ardından markalaşma raporu hazırlanıp 'Marka Şehir Edirne Projesi' başlatıldı.

'Marka Şehir Edirne' lansmanı kentteki bir otelde, il protokolünün katılımı ile gerçeleştirildi.

Kadın kooperatiflerinin sayısının her geçen gün arttığına değinen Vali Sezer,  "Osmanlı'nın başkenti Edirne'de bulunuyoruz. Belki de dünyanın en güzel coğrafi özelliklerine sahip şehirlerinden birisi. Burada Osmanlı devleti kurulurken, kurucular bir kızıl elmadan ve hayal kurmaktan bahsediyorlar. Bu hayale ulaşmak için bir çınarın tohumunun atılmasından ve bu idealin gelecek nesillere aşılanmasından bahsediyorlar. Bizler, böyle bir mirasa sahibiz. Yapmamız gereken ve hepimizin üstlenmesi gereken bir sorumluluk var. Böyle güzel bir şehrin ve emanetin geleceğe nasıl aktarılabileceği uğraşı ve çabası içinde olmamız gerekiyor. Edirne yöresel dediğimiz aslında birçok kooperatifimiz var. 20'ye yakın kooperatifimiz var. Kadınlarımızın el emeği ile oluşan işletmeler var. Fakat hepsi birbirinden bağımsız ve birbirini tamamlamıyor. Burada ideal dediğimiz aslında tüm Edirne'nin bir araya gelmesi ve Edirne için bir hayal kurmasıdır. Bunun adına Edirne yöresel diyebiliriz. Önemli olan burada bu güzel şehrin sanayide, tarımda dünyanın en iyi şehri haline gelmesi için ne yapabiliriz bunun planlamasının yapılması ve geleceğe ait adımların atılmasını sağlamalıyız. Bu markanın oluşmasında emeği geçen tüm kadın kooperatiflerimize teşekkür ederim. Bu alınan bayrağı daha da ileriye getirmek için hep beraber çalışacağız" ifadelerine yer verdi.

Kadın kooperatiflerinin önemine değinen AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Kadınların hayatın her alanında yer almasını önemsediklerini belirtti.

Kadın kooperatiflerinin özellikle çok önemli olduğunu ve bu kooperatiflerin kadınlara esneklik sağladığını söyleyen Aksal, "Ayrıca sosyalleşme imkanı da elde etmiş oluyorlar. Birlikte hareket etmenin gücünden yararlanıyorlar. Biz de Edirne'de kadın kooperatiflerine büyük önem veriyoruz. Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da kadın kooperatiflerini desteklemeye devam edeceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından lansman çerçevesinde açılan stantlar gezilerek yöresel lezzetlerin tadına bakıldı.