Makedon Kulesi 25 yıllığına Kültür ve Turizm Bakanlığı'na tahsis edildi

Edirne İl Genel Meclisi Mart ayı toplantılarının ilk birleşimi Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda Makedon Kulesi'nin 25 yıllığına Kültür ve Turizm Bakanlığı'na tahsis edilmesi ve Musabeyli köyünde 103 bin 881,82 metrekarelik alanın 10 yıllığına film platosu olarak kiralanması görüşülerek karara bağlandı.

Makedon Kulesi 25 yıllığına Kültür ve Turizm Bakanlığı'na tahsis edildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İl Genel Meclisi Mart Ayı toplantılarının ilk birleşimi Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda görüşülen Musabeyli köyünde 103 bin 881,82 metrekarelik alanın 10 yıllığına film platosu olarak kiralanması oy birliği ile kabul edildi.

Bir önceki toplantıya ait tutanak özetlerinin okunması ve yoklamanın alınması ile başlayan toplantı komisyon raporlarının okunması ile devam etti. Turizm Komisyonu tarafından hazırlanan Musabeyli 102 ada 88-348-349 parseller hakkındaki Raporu Komisyon Başkanı Çiğdem Gegeoğlu okudu.

Raporda, Mülkiyeti Hazineye ait Edirne İl Özel İdaresine tahsisli olan Musabeyli Köyü’nde ham toprak vasıflı toprakların bulunduğu toplam 103 milyon 881 bin 82 metrekare yüzölçümlü alanın film platosu olarak 10 yıllığına kiraya verilmesinin, komisyon tarafından uygun bulunduğu belirtildi.

Rapor meclis üyelerinin oylamasına sunuldu. Alanın 10 yıllığına film platosu olarak kiralanması oy birliği ile kabul edildi.

Daha sonra Makedon Kulesi’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı’na 25 yıllığına tahsisi ile ilgili hazırlanan raporu İdari ve Mali İşler Komisyon Başkan Yardımcısı Halil Akdağ okudu.

Raporda İl Genel Meclisi’nin kararıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı’na tahsis edilen ve yeniden İl Genel Meclisi’nin kararıyla tahsisi kaldırılarak trampaya konu edilen Makedon Kulesi’nin, trampa işleminin gerçekleşmemesinden dolayı yeniden Kültür ve Turizm Bakanlığı’na 25 yıl süreli tahsis edilmesinin komisyon tarafından uygun bulunduğuna yer verildi.

Geçmiş, konuyu komisyon görüşü doğrultusunda oylamaya sundu. Makedon Kulesi’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı’na 25 yıllığına tahsisi oy birliği ile kabul edildi.

Burcu Temel