Mahalle afet gönüllülerine destek

Edirne AFAD ve Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Derneği İl Temsilciliğiyle iş birliği protokolü imzalandı.

Mahalle afet gönüllülerine destek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde imzalanan protokolle Mahalle Afet Gönüllüleri eğitimlerini ortak alanlarda alabilecek.

AFAD İl Müdürü Elvan Kaya ve Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Derneği Edirne Ekip Koordinatörü Tuğberk Emre Aktaş arasında imzalanan protokolle mahalle afet gönüllüleri projesi desteklendi.

Karşılıklı imzalanan protokol sonucunda mahalle afet gönüllüleri, toplantılarını, eğitimlerini ve depolama alanlarını AFAD’ın kullanmış olduğu sahalarda yapabilecek.

AFAD İl Müdürü Elvan Kaya, protokolün hayırlı olmasını diledi.

Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Derneği Edirne Ekip Koordinatörü Tuğberk Emre Aktaş da çok mutlu olduklarını ve çalışmalara hız kesmeden devam edeceklerini belirtti.

Edirne’de 2019 yılından beri faaliyetlerde bulunduklarını dile getiren Aktaş, “Edirne’de yürüttüğümüz arama kurtarma ve afet gönüllüğü çalışmalarımız AFAD akreditasyonuyla birlikte daha da profesyonel hal alıyor. AFAD İl Müdürlüğü ile imzalanan bu protokol kurumun sahip olduğu imkanların ekiplerimizle ortak kullanımını kapsıyor. Bu protokol kapsamında AFAD’ın sahip olduğu toplantı salonları depoları veya araç ve ekipmanları gibi birçok malzemenin mahalle afet gönüllüleri tarafından da kullanılması anlamına geliyor.” Dedi.

İpek Esma Çeşme