Kuyumcu esnafından 'yatırımlarınızı altına yapın' çağırısı

Altın fiyatlarının yukarı yönde hareket ettiğini söyleyen Kuyumcu esnaflarından Rahmi Cömert, altının diğer yatırım araçlarına göre en güvenli liman olduğunu ve kenarda parası olanların gönül rahatlığı ile tercihlerini altından yana yapabileceğini ifade etti.

Kuyumcu esnafından 'yatırımlarınızı altına yapın' çağırısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Altın fiyatlarındaki dalgalanmalar devam ediyor. Yılbaşından itibaren fiyatların daha da yükselmesi bekleniyor. Kenarda parası olanlar ev, araba gibi araçların yanı sıra para ya da altın olarak da yatırım yapmayı tercih ediyor. Bugünlerin alım fırsatı olduğunu söyleyen Kuyumcu esnafı Rahmi Cömert, ilerleyen günlerde fiyatların daha fazla artmasını beklediklerine değindi.

Altın fiyatlarının 2 bin lirayı göreceğini konuşurken artık 2 bin 500 lira civarında olmasını beklediklerini ifade eden Kuyumcu esnafı Rahmi Cömert, faizler yükseldi diye yanılmaması ve parası olanların tercihini altından yana kullanmasını önerdi.

"Bu yaz çok bereketli geçti"

Yaz sezonunun güzel geçtiğini ifade eden Cömert, yerli-yabancı müşterilerin yanı sıra gurbetçilerin de alışverişlerini Edirne'den yaptığını ve bu durumun tüm esnafa olduğu gibi kendilerine de olumlu yansıdığını aktardı.

Gurbetçilerin artık sadece yazın değil, her mevsimde geldiğine değinen Cömert, düğünlerin de 3 ayla sınırlı kalmadığını ve her zaman yapılabildiğini ve bu durumun da esnafın yüzünü güldürdüğünü söyledi.

"Basımı durduruldu ama alım-satımı sürüyor"

Geçtiğimiz yıllara göre bu yıl işlerin daha güzel olduğunu ifade eden Cömert, 25 santim ve 10 santimlerin basımının durdurulmasına rağmen halk arasında yine alım-satımın devam ettiğini vurguladı. Takı olarak da takılsa kenara da koyulsa alım-satımının yapılabildiğine dikkat çeken Cömert,  sadece üretiminin olmadığını belirtti.

Kuyumcu esnaflarında gram altın bin 700, çeyrek altın 2 bin 880 lira, Reşat altın 11 bin 590 liradan satışa sunuluyor.

Burcu Temel