Kuyumcu esnafı Cömert, yatırımcılara çağrıda bulundu

2023 yılının son aylarında yükselişe geçen altın fiyatları, 2024'ün başında da rekor kırmaya devam ediyor. Uzmanlar yatırımcıların yüzünün güleceğini belirtirken, kuyumcu esnafı da az ya da çok kenarda parası olanların en güvenli liman olan altına yatırım yapması yönünde çağrıda bulunuyor.

Kuyumcu esnafı Cömert, yatırımcılara çağrıda bulundu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2023 yılının sonlarında gram altının 2 bin lirayı göreceğini ve bundan sonra o fiyatın altına düşmeyeceğini söylediklerini hatırlatan Saraçlar Caddesi Kuyumcu Esnafı Rahmi Cömert, yıl sonuna doğru altının gramının 4 bin lira seviyesine gelmesini beklediklerini ifade ederek, vatandaşlara paralarını altına yatırmaları için çağrıda bulundu.

"Yeni bir yükseliş bekleniyor"

Açıklamalara göre altında Perşembe gününden sonra yeni bir yükseliş beklendiğini ifade eden Cömert, altının yatırımcısına kazandırmaya devam ettiğine dikkat çekti.  Yatırım yapanların memnun olduğunu ve yüzünün güldüğünü belirten Cömert,  "Altın, bundan sonra da kazandırmaya devam edecek. 2024 yılı için kesinlikle geri adım söz konu değil. Yatırım araçlarındaki en güvenli olan şuan altındır. Bu vesileyle ufak yatırımcılara, büyük yatırımcılara kim olursa olsun az parası olanlarda, çok parası olan da gözünü kapayıp, gönül rahatlığıyla altına yatırım yapabilir. Şuan gram altın 2 bin 71 lira civarında seyrediyor. Has altın 2 bin 118 lira. Çeyrek altın 3 bin 515, Ata lira 14 bin 100 liradan satışa sunuluyor. Yükselişler devam edecek. Hareketli günler bizi bekliyor. Kesinlikle yatırımcısı memnun olacak. Yani geri adım yok. Altın artık iki binlerin altını görmez. Bizim için taban fiyat artık bundan sonra 2 bin. Ama yukarı hamleler bekliyoruz. Bu haftada yüzde 3 civarında bir artış bekliyoruz" şeklinde açıklamada bulundu.

" Altının gramı 4 bin lirayı görecek"

2023 yılı tahminlerinin tuttuğunu ve beklenen yükselişin gerçekleştiğini vurgulayan Cömert,  "Yıl sonu altının gramının 4 bin lira olacağını düşünüyoruz. Bu yıl yüzde 80-85 oranında kazandırdıysa önümüzdeki yıl da yine alıcısına aynı oranla kazandıracaktır. 2024 altın yılı olacak demiştik ve söylediğimiz gibi de oluyor" dedi.

Doğukan Vurgun