Kuyumcu esnafı Cömert'ten yatırımcılara altın tavsiyesi

Kenarda birikmiş parası olan vatandaşlar, yatırım aracı olarak döviz ya da altını tercih ediyor. En güvenli liman olan yatırım aracı altın, her geçen gün yatırımcılarına kazandırmaya devam ediyor.

Kuyumcu esnafı Cömert'ten yatırımcılara altın tavsiyesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Altın fiyatlarına yönelik yapılan değerlendirmeler genellikle pozitif görünüm sergilese de yatırımcılar fiyatlamalardaki olumlu durumu fark edemiyor ve gelecekteki yatırım hamleleri konusunda karasızlık yaşıyor. Yatırım yapmak isteyen vatandaşlara çağrıda bulunan Kuyumcu Esnafı Rahmi Cömert, 2024 yılında en çok kazandıracak yatırım aracının altın olacağını hatırlattı.

Piyasadaki gelişmeleri değerlendirerek vatandaşlara altına yatırım yapmaları konusunda çağrı yapan Kuyumcu esnafı Rahmi Cömert,Doların uzun zamandır aynı seviyede sabit kalmasının yatırımcıyı tedirgin ettiğini aktardı.

"Sert yükselişler bekliyoruz"

Vatandaşların korkmadan altına yatırım yapabileceğini ve hiçbir zaman kaybetmeyeceğini belirten Cömert,  "Altın sürekli yükselişte ve yatırımcısına kazandırmaya devam ediyor.” Dedi.

Altında set yükselişlerin yaşanacağını söyleyen Cömert, “Altının gramı şu anda 2 bin 50 lira civarında seyrediyor şu an stabil. Ama şubat ayının başından itibaren altında sert yükselişler yaşanacak. Altın kazandırmaya devam edecek. Şubat ayının sonunda 2 bin 250 lira civarında fiyat bekliyoruz. Bu günleri altın alacak olan vatandaşların değerlendirmesi gerekiyor. Vatandaşlar altına yatırım yapsın bu bir iki ay içerisinde bile kar elde edebilirler.  Altın 2024 yılında her ay yükselmeye devam edecek. İlk üç ayda altının gramı 2 bin 350 liraları görecek. Altınca ayda 2 bin 700 lira civarını göreceğiz. Ben yılın sonu için altının gramına 4 bin lira diyorum. ” Şeklinde konuştu.

Dövizden ziyade paralarını altına yatırmaları konusunda tavsiyelerde bulunan Cömert, “Yatırımcılar kesinlikle gözlerini kapayarak güvenli şekilde altın alabilir. Altında düşüş söz konusu değil. Hızlı sert yükselişler yaşanıp yeniden seyrek günler olacak. Yüzde 5 çıkıp yüzde2 düşer bunlar normal durumlar. Alıcılara alım fırsatı yaratılıyor.Vatandaşların dövizden ziyade paralarını altına yatırmalarını tavsiye ediyorum. Altın en güvenli liman” İfadelerini kullandı.

Yatırımcıların dövize değil altına yönelmesi gerektiğini belirten Cömert,  sabit kalan döviz fiyatları konusunda yatırımcıların tedirgin olduğunu ve altının sürekli yükselişte olduğunu belirterek vatandaşları altına yönelmeleri konusunda uyardı.

Doğukan Vurgun