Kurumlara 'Protokol Kuralları ve Uygulamaları' eğitimi

Edirne'de Dışişleri Bakanlığı Protokol Genel Müdürlüğü ve Edirne Valiliği iş birliğiyle Protokol Kuralları ve Uygulamalarıyla ilgili eğitim ve bilgilendirme programı gerçekleştirildi.

Kurumlara 'Protokol Kuralları ve Uygulamaları' eğitimi

Devecihan Kültür Merkezinde gerçekleştirilen eğitimde konuşan Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Murat Ahmet Yörük, Edirne’nin Trakya dışında Balkanlar’ın da cazibe merkezi olduğunu söyledi.

Yörük, Edirne’nin coğrafi konumu açısından pek çok üst düzey siyasi konuğu ve yabancı devletlerin üst yöneticilerini misafir ettiğini dile getirdi ve şunları kaydetti:

“Gelen yabancı konukların en iyi şekilde ve devlet ricaline, bin yıllık devlet geleneğimize uygun bir şekilde ağırlanabilmeleri, karşılanabilmeleri ve uğurlanabilmeleri için protokol eğitiminin gerekli olduğunu düşündük. Dışişleri Bakanlığı görevlileri hariciye geleneğinin 500 yıllık protokol birikimini katılımcılara aktaracak. Eğitimin düzenlenmesine katkıda bulunan Edirne Valisi Yunus Sezer'e teşekkür ediyoruz.”

Dışişleri Bakanlığı Protokol Genel Müdürlüğü Görevlisi Pınar Koç ise resmi ilişkilerde protokolün önemini anlattı.

Protokolün çocuklukta anne ve babaların koyduğu kurallarla bağdaştığına dikkat çeken Koç, dakiklik, titizlik, soğukkanlılık, ağırbaşlılık, alçakgönüllülük, terbiye, nezaket, zarafet ve hoşgörünün protokolün kurallarından olduğunu belirtti.

Dışişleri Bakanlığı Protokol Genel Müdürlüğü Görevlisi Deniz Cankaya da protokolde dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.

Programa Edirne Göç İdaresi Müdürü Musa Aşılıoğlu, kurum kuruluş temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Doğukan Vurgun