Kurban Bayramı tatili, Tur şirketlerinin yüzünü güldürdü

Kurban Bayramı tatilinin 9 günlük olması, okulların tatile girmesi ve vatandaşların aileleri ile birlikte tatile gitme planları yapması, tur şirketlerini sevindirdi. Bu bayram sahil kesimlerine yoğun talep olduğunu belirten Edirneli tur şirketi işletmecisi Özkan Akgül, vatandaşlara 'Özendirici ve ucuz tatil ilanlarına aldanmamaları gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Kurban Bayramı tatili, Tur şirketlerinin yüzünü güldürdü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'de vatandaşlar Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte tatil planları yapmaya başladı. Bayrama sayılı günler kala hala plan yapmamış olan vatandaşlar, en uygun ve hesaplı tatil araştırmaları yapıyor. Hem sosyalleşmek , hem farklı bölgelerin kültürlerini gezip görmek amacıyla vatandaşlar çeşitli şehirler ve ülkelere gezmeye gidiyor. Tur şirketleri, yurt içi ve yurt dışına düzenlediği gezi turları ile vatandaşlarına hizmet sunuyor. 

                Bazı vatandaşlar günübirlik turları tercih ederken, bazıları ise tercihlerini konaklamalı turlardan yana kullanıyor. Yurt içi ve yurt dışı geziler düzenleyen tur şirketleri, çeşitli kampanyalarla müşterilerin ilgisini çekiyor.

"Haziran ayı bereketiyle geldi"

Haziran ayının bereketli bir ay olduğunu söyleyen Tur Şirketi İşletmecisi Özkan Akgül, tatil planı yapacak olanların rezervasyon yaptırmadan önce araştırma yapmasını ve güvendikleri tur şirketlerinden tatil satın almalarını tavsiye etti.

Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olması, okulların kapanması ve yaz sezonunun gelmesi ile birlikte turlara taleplerin arttığını belirten Akgül, Bu bayram en çok Bodrum, Marmaris, Kuşadası, Antalya, Fethiye gibi tatil bölgelerinin tercih edildiğini ifade etti.

Kışın kar yağışı olan ve kayak yapılan bölgelerin tercih edildiği gibi yazın da deniz olan yerlere çok talep olduğunu aktaran Akgül, konaklamalı turların yanı sıra günübirlik gezilerin de yoğun ilgi gördüğünü dile getirdi.

Burcu Çevik