Kuran Kursu öğrencileri biriktirdikleri harçlıkları Filistin'e yolladılar

Edirne İl Müftülüğüne bağlı Mevlânâ 4-6 Kur'an Kursu öğrencileri biriktirdikleri harçlıkları Filistin'e destek olmasını için bağışladı.

Kuran Kursu öğrencileri biriktirdikleri harçlıkları Filistin'e yolladılar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne İl Müftülüğü Mevlânâ 4-6 Yaş Kur'an Kursu'nda eğitim gören öğrenciler, İsrail’in yaptığı saldırılar sonucunda binlerce masum insanın bombalanarak vefat ettiği Gazze'ye yönelik olarak Türkiye Diyanet Vakfı tarafından “Özgür Filistin'in Yanındayız” sloganıyla başlatılan kampanyaya harçlıklarıyla destek verdi.

Öğrenciler, Mevlânâ Kur'an Kursu Öğreticileri Sevil Turan, Betül Engin ve Sibel İnce'nin rehberliğinde, Filistin yararına düzenledikleri hayır çarşısının gelirinden ve biriktirdikleri harçlıklarından elde ettikleri 37 bin 110 TL yardımı Filistin’e bağışladı.

"Bizim küçüğüyle, büyüğüyle çok özel bir milletimiz var"

Miniklerin bağışlarını Türkiye Diyanet Vakfı adına kabul eden İl Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Edirne Şube Başkanı Hasan Başoğlu ise şunları söyledi: “Duyarlı davranışlarından dolayı yavrularımızı, ailelerini ve onların yetişmelerine katkı sağlayan hocalarını; ayrıca Filistin yararına düzenlenen hayır çarşısında görev alan tüm gönüllülerimizi kutluyorum. Temennimiz Filistin’deki müslümanların bir an önce İsrail’in zulmünden kurtulmasıdır. Bizim küçüğüyle, büyüğüyle çok özel bir milletimiz var. Bu faaliyet de işte bunun bir göstergesidir. Merhum Sezai Karakoç'un, 'Senden ümit kesmem, kalbinde merhamet adlı bir çınar vardır.' dediği gibi bu aziz millet yaşadıkça mazlumun bir kurtuluş ümidi daima olacaktır. Biz bu anlamda üzerimize düşeni hep yapacağız. Allah bu güzel yavrularımızın sayısını artırsın."

Düzenlenen yardım faaliyeti kapsamında toplanan bağışlar, bölgeye gönderilmek üzere makbuz karşılığında Türkiye Diyanet Vakfı Edirne Şubesi'ne teslim edildi.

"Öğrencilerimizin kalplerinde Filistin şuuru oluşturmak istedik"

Konu hakkında Kur'an Kursu Öğreticileri adına konuşan Sevil Turan sürece ilişkin olarak şunları söyledi: "Gazze'ye yönelik ilk saldırılar başladığı zaman dünyadaki tüm müslümanlar gibi biz de çok üzüldük. Fakat üzülmenin ötesinde bir şeyler yapmamız gerekiyordu. Bu konuda kendimizi sorumlu hissettik. Biz de kursumuzda görevli olan hocalarımızla toplanıp bir hayır çarşısı kurmak istedik. Ardından öğrencilerimizin harçlıklarıyla bölgeye destek vermelerinin onlar için unutulmaz bir hatıra olacağını düşündük. Kendilerine ve ailelerine durumun önemini anlatınca sağ olsunlar zaten hepsi gönüllü olarak bize destek verdi. Biz öğrencilerimizin kalplerinde bir Filistin şuuru oluşturmak istedik. Onlar için bundan daha yararlı ne yapabilirdik? İnşallah başarılı olmuşuzdur." dedi.

Haber Merkezi