Köy yolları daha konforlu hale gelecek

Edirne'nin Havsa İlçesine İl Özel İdaresi tarafından 253 köy ve bin 874 kilometrelik yol için yapılan asfalt plent tesisinin ve iş makinesi kabulü törenle gerçekleştirildi. Edirne Valisi Yunus Sezer, en iyi ve en kaliteli hizmeti vatandaşlara götürmek için yoğun caba harcadıklarını söyledi.

Köy yolları daha konforlu hale gelecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Valiliği asfalt plent tesisi törenle açıldı. Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından konuşmalara geçildi.

Vali Yunus Sezer, İl Özel İdaresi olarak kırsalda ve Belediye sınırları dışında hizmet verdiklerini hatırlattı.

Geniş bir alana hitap etiklerine değinen Sezer, tüm kamu kurumlarıyla beraber ortak çalışmaya ihtiyaçlarının olduğunu belirtti.

Hizmetin en iyi ve en kaliteli şekilde vatandaşlara götürülmesi için yoğun caba harcadıklarını dile getiren Sezer, “Önümüzdeki yıl için kendi aramızdaki konuşmamız ve planlamamız 3 ayağa dayanmaktadır. Bunlardan birincisi daha önce satıh kaplama yapıyorduk ve bir iki yıl içerisinde bunlar bozuluyordu. Tekrar ikinci kat ve yamalarla geçen yıllar karşımıza çıkıyordu ve maliyet. Bunun önüne geçmek için önümüzdeki yıl grup yollarından başlamak üzere 100 kilometrelik bir hedef koyduk kendimize. İnşallah önümüzdeki yıl en kalabalık ve en işlek köy yollarından ve grup yollarından başlamak üzere 100 kilometre sıcak asfaltı inşallah tamamlamış olacağız.” Şeklinde konuştu.

Sezer, diğer hedeflerinden birisinin de tüm köylerde içme suyu hatlarının tamamlanması olduğunu söyledi.

Grup köylerinden başlamak üzere tüm köylerde güneş enerjisi sistemlerinin kurulacağını ifade eden Sezer, böylece elektrik enerjisi maliyetlerinin minimuma indirilmesini hedeflediklerini aktardı.

Sezer, Edirne’nin tarım kenti olduğuna dikkat çekti ve şöyle devam etti:

“Yeni yapılacak göletler var ve mevcut yapılmış göletlerden de işlevini yitirmiş olanlar var. Bunları da tamamlayarak önümüzdeki sezona inşallah yetiştirme çabası içerisinde olacağız. Bunlardan tabii hepsi önemli işler ama hep şu dua ve niyet içerisinde olmamız lazım. Burada güzel bir çalışma ortamımız var. Güzel bir ekibimiz var. Milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, il Genel Meclis Üyelerimiz güzel bir kamu kurumlarındaki yine çalışma arkadaşlarım güzel bir ortamımız var. İnşallah bu ortamı tüm kamu kurumlarının kaynaklarını, araçlarını bir havuzda toplayarak nerede eksik varsa, görev alanı da gözetmeksizin orayı tamamlamayı hepimizin bir vazife edinmesi lazım. Çünkü bu dönemde görev yapan arkadaşlarımızın inşallah daha sonraki gelecek arkadaşlarımıza güzel eserler, güzel altyapılar bırakarak bu vazifeyi tamamlamaları gerekiyor.”

Edirne Vali Yardımcısı Eyyüp Batuhan Ciğerci de tesisin bölge için önemli bir yatırım olduğunu söyledi.

Köylerdeki taleplerin daha hızlı ve verimli sonuçlanması için araç envanterinin de genişletildiğini ifade eden Ciğerci, “Yeni iş makinalarımızın lansman programını gerçekleştirmek üzere toplanmış bulunmaktayız. Edirne İl Özel İdaresi olarak iki yüz elli üç köyümüzün tamamında içme suyundan kanalizasyona, tarımsal sulamadan, asfalt ve beton yol çalışmalarımıza kadar birçok alanda faaliyet gösteriyoruz. Hedefimiz her yıl faaliyet alanlarımızda üzerine koyarak yolumuza devam etmektir. Sadece 2023’te yol ve ulaşım hizmetleri müdürlüğümüzün yatırım programında toplamda 15 kilometre beton yol, 73 kilometre iki kat asfalt, 3 kilometre bir kat asfalt, 20 kilometre stabilize yol programını tamamlamış bulunuyoruz. Ayrıca KÖYDES kapsamında 253 köyümüze 132 bin 881 metrekare kilit parke yapılarak vatandaşlarımızın kullanımına sunulmuştur.” Dedi.

Tarımsal Hizmetler Müdürlüğüyle 2023 yılında 18 köyde tarımsal sulama, 14 köyde içme suyu, 3 köyde kanalizasyon, 3 köyde gölet ve doğal arıtma çalışmalarını tamamlandığını dile getiren Ciğerci, üst yapı çalışmalarının da hızla devam ettiğini iletti.

Tesisisin bin 880 kilometre yol ağı için önemli bir ihtiyaç olduğunu aktaran Ciğerci, İl Özel İdare kontrolünde devam eden projeler hakkında da bilgi verdi.

Ciğerci, yeni tesisle birlikte 2024 yılında köylerdeki asfaltlama işi için şimdiden heyecanlandıklarını söyledi.

Yılsonuna kadar 25 kilometre sıcak asfalt serimini hedeflediklerini vurgulayan Ciğerci, tesiste emeği geçenlere teşekkür etti.

Edirne İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş de tarihi bir yaşadıklarını söyledi.

İl Özel idaresi olarak tüm imkânlarla köy yollarında yapılan yolların 3-4 yıl sonra bozulduğunu ifade eden Geçmiş, tesisle birlikte bu durumun son bulacağını vurguladı.

Konuşmaların ardından kurdele kesimi gerçekleştirildi ve 9 aracın teslimi yapıldı.

Asfalt şantiyesi 160 ton/saat üretim kapasitesine sahip. Doğalgaz çalışma sistemiyle faaliyetini yürütecek olan tesis toplamda 253 köyde bin 874 kilometre yol ağı sıcak asfaltlanacak. 70 bin metrekare alanda üretim yapacak tesisin maliyeti 38 milyon 810 bin 680 lira oldu.

Törene, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, CHP Edirne Milletvekili Baran Yazgan, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Havsa Belediye Başkanı Aydın Balkan, Edirne Baro Başkanı Gökhan Karakoç, MHP Edirne İl Başkanı Emre Tokluoğlu, Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Sinan Tekin, kamu kurum kuruluş temsilcileri, STK yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.

Haber Merkezi