Korona'ya karşı brandalı önlem

Edirne Merkez Karanfiloğlu taksi durağı çalışanlarından Ümit Yalınkılıç, koronavirüsle mücadele kapsamında tedbir amacıyla daha önce 14 gün ara vererek kontak kapatmıştı. Yalınkılıç bu kararını taksisinin arka camına asarak ilan etmişti. Yalınkılıç, bu kez ise taksisinin içini kaplattığı özel branda ile hem kendisini hem de müşterilerini koronavirüse karşı koruyarak önlem alıyor.

 Korona'ya karşı brandalı önlem
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'de taksicilik yapan Ümit Yalınkılıç, koronavirüsten korunmak için çeşitli önlemler aldı. Yalınkılıç, şoför koltuğunun ve arka koltuğun etrafını şeffaf branda ile kapatırken, müşterilerden aldığı paraları da dezenfekte etmeye başladı. ayrıca Yalınkılıç, ön ve arka koltuğa oturanlar için çeşitli dezenfekte malzemeleri sunuyor.

taksici Yalınkılıç, arka koltuğa kaplattığı brandanın üzerine "toplum için, anne baba ve torunların için sağlığın için hijyen ol, evde kal" yazısı ile müşterilerden takdir topluyor.

"Örnek olmak,  devletimizin mücadelesine destek olmaktır"

Dünyayı ve Ülkeyi sarsan koronavirüs sebebiyle her yerde çeşitli önlemler alındığını belirten Karanfiloğlu Taksi Durağı çalışanlarından Ümit Yalınkılıç; "Ben de önce 14 gün evimde istirahat ettim ve bende bir sıkıntı olmadığını gördükten sonra aracımın iç kısmını özel branda ile kaplattım. Sürekli yolcularla iç içeyiz. Bizden onlara, onlardan bizlere bulaşmaması için böyle bir önlem aldık. Bunun hem müşterilerimin hem de benim sağlığım için büyük önem taşıdığını düşünüyorum. aynı zamanda tüm taksici camiasına bunu yapmalarını tavsiye ediyorum. Ben İstanbul'da bir taksicinin yaptığını duydum ve sonrasında uygulamaya karar verdim. Tüm durakları gezerek arkadaşlara yaptığım bu uygulamayı söyledim. Edirne'de benden başka bu şekilde yapan yok ama inşallah bunun bir örnek teşkil edeceğini düşünüyorum. Taksi ve toplu taşıma araçlarına örnek olmak,  devletimizin bu virüsün yayılmasında verdiği mücadeleye destek olmak demektir" ifadelerine yer verdi.

"Çok olumlu tepkiler aldım"

Müşterilerin tepkisinin çok güzel olduğunu ve takdir topladığını ifade eden Yalınkılıç, "Müşterilerim araca bindikten sonra fotoğrafını çekip sosyal medya hesaplarında paylaştılar. Bu uygulamanın çok güzel bir korunma yöntemi olduğunu söyleyerek diğer taksicilerden de bu şekilde bir önlem beklediklerini belirttiler. Sağlık söz konusu olunca örnek teşkil edecek çalışmalar yapmakta fayda vardır. Ticari camiada da bu korunma yöntemleri oldukça önemlidir" şeklinde açıklamada bulundu.

Özlem Ceylan