KORKUNÇ KAZA! EDİRNE'NİN YÜREĞİNE ATEŞ DÜŞTÜ

Sabah saatlerinde Bodrum'a girmek üzere Edirne'den yola çıkan yolcu otobüsü kaza yaptı. Kazada 1'i çocuk 6 kişi hayatını kaybederken, 25 kişi ise yaralandı.

KORKUNÇ KAZA! EDİRNE'NİN YÜREĞİNE ATEŞ DÜŞTÜ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’den Bodrum’a gitmek üzere yola çıkan yolcu otobüsü Lüleburgaz'da şoförün hâkimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole devrildi. 6 kişi hayatını kaybederken, 25 kişi ise tedavileri için hastaneye kaldırıldı.

Turizm firmasına ait Kırklareli-İstanbul seferini yapan 16 ABE 743 plakalı otobüs, ilçe çıkışında şarampole devrildi. Bölgeye çok sayıda 112 acil sağlık, güvenlik güçleri ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesi TEM otoyolunda Kırklareli-İstanbul seferini yapan otobüsün şarampole devrilmesi sonucu 25 kişi yaralandı biri çocuk 6 kişi ise hayatını kaybetti.

Olay yerine gelen Kırklareli Valisi Birol Ekici incelemelerde bulundu. Ekiplerden bilgi alan Vali Ekici yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu kazada 1'i çocuk 6 kişinin yaşamını yitirdiğini, 25 kişinin yaralandığını duyurdu.

 Bölgede AFAD, sağlık, güvenlik ve itfaiye ekipleri çalışma yaptı. Kaza Kırım ekipleri tarafından vinç yardımıyla yolcu otobüsü şarampole devrildiği yerden çıkarıldı. Çalışmalar tamamlandıktan sonra otobüs bölgeden kaldırıldı.

Kazada hayatını kaybedenlerin isimleri belirlendi

Kaza sonucu yaşamını yitirenlerin kimlikleri belirlendi. Kazada Sebahattin İğdi (44), Özcan Bayraktaroğlu (45), Ceyhun Erol (22), Caner Üste (17) ile Berat Çiftçi (5) olay yerinde, sürücü Güner (58) tedavi gördüğü Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Yaralıların ise bölgedeki hastanelerdeki tedavileri devam ediyor. Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık ve Belediye Başkanı Recep Gürkan da Lüleburgaz Devlet Hastanesi'nde tedavi gören yaralıları ziyaret etti. Kırbıyık ile Gürkan, yetkililerden yaralıların durumları hakkında bilgi aldı.

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba da yaralıları hastanelerde ziyaret etti. İba, yetkililerden yaralıların durumları hakkında bilgi aldı.

Kazanın üzüntüsünü yaşadıklarını belirten İba, "Bugün Lüleburgaz’da gerçekleşen trafik kazası hepimizi derinden üzdü. Hayatını kaybeden hemşerilerimizin ailelerine başsağlığı, tedavisi devam eden hemşerilerimize şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Yaralılar yaşadıklarını anlattı

Yaralılardan Nedret Erol, iş görüşmesi için Edirne'den yola çıktığını anlattı.

Edirne çıkışında otobüsün bir kez sallandığını belirten Erol, "Babaeski çıkışında aynı hareketi yaptı. Emniyet kemerini taktım. Lüleburgaz girişinde de uçtuk. Muhtemelen şoför uyudu. Arabanın içinde bir düzensizlik vardı. Ya yeni seferden gelmişti, düzensizlik vardı." dedi.

Yaralılardan işitme engelli Esra Okuyucu, işaret diliyle annesi aracılığıyla, "Çocukları arkada koltuğa yatırmıştım. Kendim ön taraftaydım. O anda araba takla atmaya başladı. Araba devrilince camların arasında kaldım. Çocukları diğer yolcular camlardan çıkardı." dedi.

Yaralılardan Görkem Göçmen kazanın oluş şeklini tam hatırlamadığını belirterek, "Uyuyordum. Son anda otobüsün refüje girdiğini gördüm. Ondan sonra da otobüs yan yattı. Sonra çoluk çocuk çıktık otobüsten" dedi.

İpek Esma Çeşme