Korkan 'Karaağaç unutulmasın'

Karaağaç Mahallesi Muhtarı Agâh Korkan, Edirne'nin akciğeri ve vitrini niteliğinde olan Karaağaç'ın altyapısıyla, üstyapısıyla, yollarıyla örnek olması gerektiğini belirterek iyileştirilme yapılmasını istedi. Korkan, mahalle olarak özellikle belediyenin temizlik hizmetlerinden yeterince yararlanamadıklarını ifade ederek belediyenin mahalleyi ihmal etmemesi gerektiğini söyledi.

Korkan 'Karaağaç unutulmasın'

Karaağaç'ın özel bir mahalle ve yerli-yabancı çok sayıda turistin uğrak noktası olduğunu belirten Muhtar Korkan, Türkiye'nin 81 ilinden ve yurt dışından gelen misafirlere yakışır bir görünüme kavuşturulması ve ayrı önem verilmesi gerektiğini ifade etti.

"Ulaşımdan sorumlu ekipler ne iş yapıyor?"

Engelli yolları ve park alanları başta olmak üzere geçişlerin dubalar, sandıklar ve sandalyelerle işgal edildiğine değinen Muhtar Korkan, bu konuda çok şikâyet olduğunu ve ulaşımdan sorumlu ekiplerin buralarda gerekli denetimi ve kontrolü yapması gerektiğine dikkat çekti.

Yolların işgal edildiğini belirten Muhtar Korkan, yola koyulan masalar, sandıklar ve dubaların geçişleri zorlaştırdığını ve buna müdahale edilmesi gerektiğini ifade etti.

Yayaların kaldırımlarda özgürce yürüyemediğine vurgu yapan Muhtar Korkan, engelli yürüyüş alanlarının işgal edilmemesi konusunda duyarlılık çağrısında bulundu.

Gelecek nesillere daha güzel bir yaşam bırakmak için tarih kokan bu mahallenin korunması gerektiğini aktaran Muhtar Korkan, yetkililerin görevini layıkıyla yapması ve Karaağaç'ın üvey evlat muamelesi görmemesi için iyileştirme çalışmalarının yapılması gerektiğini söyledi.

"En büyük sorunlardan birisi su patlakları"

Mahalledeki en büyük sorunlardan birisinin ise sıklıkla meydana gelen su patlakları olduğunu söyleyen muhtar Korkan, suyun boşa akması ve geç müdahale sebebiyle vatandaşların çok tepki gösterdiğini aktardı.

Bozuk parke taşlarının yenilenmeye başladığını belirten Muhtar Korkan, asfaltlama çalışmalarının yapılmasını beklediklerini ve bunun yapılmasının ardından Karaağaç'ın daha modern bir görünüme kavuşmasını istediklerini ifade etti.

Özlem Ceylan