Komisyonlar tarafından hazırlanan raporlar meclis üyelerine sunuldu

Edirne İl Genel Meclisi Şubat ayı toplantılarının ikinci birleşimi Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş Başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda 3 komisyon tarafından hazırlanan raporlar mecliste görüşüldü.

Komisyonlar tarafından hazırlanan raporlar meclis üyelerine sunuldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne İl Genel Meclisi Şubat ayı toplantıları devam ediyor.  Bir önceki toplantıya ait tutanak özetlerinin okunması ve yoklamanın alınması ile başlayan toplantıda komisyon raporları sunuldu.

Toplantı, Edirne Valiliği’nden gelen talep yazılarının okunmasıyla başladı.

Köylere Yönelik Hizmetler ve Orköy Komisyonu Raporunu komisyon başkanı Erdinç Can okudu.

Edirne’de bulunan yangın söndürme tankerlerinin bilgilerinin verildiği raporda, kent genelinde 13 tankerin bulunduğu aktarıldı.

Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde yer alan 3 gözetleme kulesi, 4 arazöz, 1 su ikmal aracı, 5 yangına ilk müdahale aracı hakkında bilgi verilen raporda, müdürlüğe bağlı personel sayısı ve görevleri anlatıldı.

Mevcut kulelere ek olarak riskli olan alanlara da gözetleme kulesi kurularak bu alanların merkezden ve işletmeden izlenebilir hale getirildiği ifade edildi.

Daha sonra İdari ve Mali İşler Komisyonunun raporu meclis üyelerine sunuldu.

Raporu Komisyon Başkanı Zafer Sünter okudu.

Çiftçilere yönelik alternatif ürün yetiştiriciliği, çalışmalar ve projeler hakkında hazırlanan raporda, Edirne’nin 341 bin 108 dekar verimli tarım arazisine sahip olduğu açıklandı.

Raporda, kentte en çok çeltik, kanola, ayçiçeği ve buğday yetiştiriciliğinin yapıldığı ve bu oranın verimli arazilere göre yüzde 91 olduğu vurgulandı.

Tarım arazilerinin verimli kullanılması için 2024 yılında yürütülmesi planlanan 12 proje hakkında bilgi verildi.

Toplantı, Çevre ve Sağlık Komisyonu raporuyla devam etti. Raporu Komisyon Başkanı Erdoğan Gümülcineli okudu.

Raporda, Enez Sultaniçe ve Gülçavuş sahilinde yapılmakta olan içme suyu ve kanalizasyon altyapı çalışmalarının durumu aktarıldı.

Doğukan Vurgun