Komisyonlar tarafından hazırlanan raporlar meclis üyelerine sunuldu

Edirne İl Genel Meclisi Ocak ayı toplantılarının ikinci birleşimi meclis başkanı Mehmet Geçmiş başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda dört komisyon tarafından hazırlanan raporlar okunarak meclis üyelerine sunuldu.

Komisyonlar tarafından hazırlanan raporlar meclis üyelerine sunuldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne İl Genel Meclisi Ocak ayı toplantıları devam ediyor.  Bir önceki toplantıya ait tutanak özetlerinin okunması ve yoklamanın alınması ile başlayan toplantıda komisyon raporları sunuldu.

Toplantının ikinci birleşiminde Araştırma ve İnceleme Komisyonu, Köylere Yönelik Hizmetler ve ORKÖY Komisyonu, Şehitlikler ve Şehit ailelerini Koruma Komisyonu ve Avrupa Birliği Dış İlişkiler Komisyonu tarafından hazırlanan raporlar meclis üyelerine sunuldu.

Araştırma ve İnceleme Komisyonu tarafından hazırlanan İmar Hizmet Bedelleri hakkındaki rapor Komisyon Başkanı Ahmet Sarıgül tarafından meclis üyelerine sunuldu.

İmara ilişkin İl Özel İdaresine kanunlarla verilen görev ve hizmetler dışında kalan eksper dosya incelemesi ve 1/25.000 ölçekli Edirne Çevre Düzeni Planı hüküm ve paftalarının çoğaltılması gibi hizmet bedellerinin 2024 yılı için belirlenmesi konulu teklif hakkında komisyonumuzca yapılan araştırma ve incelemeler neticesinde meclis üyelerine bilgi veren Sarıgül,  İl Özel İdaresine kanunlarla verilen görev ve hizmetler dışında kalan eksper dosya incelemesi ve 1/25000'lik Edirne Çevre Düzeni Planı hüküm ve paftalarının çoğaltılması gibi hizmetler için 2024 yılında; Dosya-Belge Inceleme Bedeli Eksper Ücreti (Dosya Başına) -865,00., Çevre Düzeni Planı plan paftası aynı çekim bedeli (Pafta Başına) 620,00.,  Onaylı aynı çekim hizmet bedeli A4 boyutu =90,00., her türlü İmar Planı Plan Paftalarının çoğaltılması 320,00.-t hizmet bedeli alınmasına karar verildiğini söyledi.

31 Aralık 2024 tarihine kadar geçerli olması oylandı karar oy birliği ile kabul edildi.

Köylere Yönelik Hizmetler ve ORKÖY Komisyonu tarafından hazırlanan 2024 Yılı Makine ve Ekipman Kiralama Ücret Tarifelerinin Belirlenmesi Hakkındaki rapor Komisyon Başkanı Erdinç Can tarafından sunuldu.

Şehitlikler ve Şehit ailelerini Koruma Komisyonu tarafından hazırlanan ' Kıbrıs Barış Harekatında şehit olan askerlerin bulundukları şehitlikler' hakkındaki rapor Komisyon Başkanı Sezgin Gündoğdu tarafından okundu.

Konuyla ilgili meclis üyelerine bilgi veren Komisyon Başkanı Gündoğdu, 1974 yılındaki Kıbrıs Barış Harekatında şehit olan askerlerin bulundukları şehitlikler hakkında araştırma ve inceleme yaptıklarını söyledi.

Avrupa Birliği Dış İlişkiler Komisyonu tarafından hazırlanan 'Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasındaki siyasi Ekonomik İlişkiler hakkındaki rapor komisyon başkanı Önder Cin tarafından okundu. Kıbrıslı Rumların yarattığı zorluklar nedeniyle ancak 3 yıl süren ortaklık Cumhuriyetinin Aralık 1963'te Rumların Kıbrıslı Türklere karşı başlattığı şiddet politikasıyla sona erdiğini belirten Gündoğdu, bu tarihten sonra adadaki her iki toplumun da kendi kendini ayrı olarak yönetmeye başladığını aktardı.

Burcu Temel