KOM Şubesi ekipleri 20 milyon değerinde kaçak eşya ele geçirdi

Edirne Emniyet Müdürlüğü Kacakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin titiz çalışması meyvelerini verdi. Yurda kaçak yollarla sokulmak istenen piyasa değeri yaklaşık 20 milyonluk elektronik sigara ele geçirildi.

KOM Şubesi ekipleri 20 milyon değerinde kaçak eşya ele geçirdi

Kaçakçılara Edirne Emniyet Müdürlüğü KOM ekipleri dur dedi. Bulgaristan üzerinden yurda kaçak yollarla sokulmak istenen çok sayıda gümrük kaçağı ve ticareti yasaklı elektronik sigara, elektronik sigara kiti ve gözlük ele geçirildi.

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından yapılan titiz çalışmalar sonucunda kaçak eşya yüklü  bir TIR fiziki takibe alındı.

Çekicisinde (dorse) kaçak eşyalar bulunan araç Bulgaristan’dan ülkeye giriş yaptıktan sonra İstanbul'a gitmek üzere TEM otoyoluna yöneldi. Araç otoyol gişelerinde durduruldu. Ekipler tarafından yapılan aramada aracın dorsesinde çok sayıda kaçak elektronik sigara, elektronik sigara kiti ve gözlük olduğu tespit edildi.

KOM şube ekipleri tarafından yapılan başarılı operasyonda gümrük kaçağı olduğu değerlendirilen TAPDK bandrolü ve faturası bulunmayan; bin 500 adet gözlük, 12 bin 300 adet elektronik sigara, bin 193 adet elektronik sigara kiti, 3 bin 610 adet elektronik sigara ateşleyicisi,  625 adet elektronik sigara başlığı,  720 bin adet sigara filtresi bin 200 adet ampul ilaç ele geçirildi.

M.T idaresindeki TIR araçının dorsesinden yaklaşık 20 milyon değerinde kaçak eşya ekipler tarafından yakalandı. Olay hakkında adli makamlarca soruşturma devam ediyor.

Doğukan Vurgun