Kızılay Kan Bağış Merkezi iftardan sonra da hizmet verecek

​​​​​​​11 ayın Sultanı Ramazan ayının gelmesiyle birlikte vatandaşlar evlerinden çıkmamayı tercih ediyor. Kan stoklarını arttırmak için harekete geçen Kızılay Edirne Kan Bağış Merkezi ekipleri, bağışçılarını bekliyor. Ramazan ayı dolayısıyla kan stoklarının ciddi oranda düştüğünü belirten Kızılay Kan Bağış Merkezi doktorlarından Dr. Wasim Zaben, İftardan sonra da kan alınacağını belirterek vatandaşlara çağrıda bulundu.

Kızılay Kan Bağış Merkezi iftardan sonra da hizmet verecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

11 ayın Sultanı Ramazan ayının gelmesiyle birlikte vatandaşlar evlerinden çıkmamayı tercih ediyor. Kan stoklarını arttırmak için harekete geçen Kızılay Edirne Kan Bağış Merkezi ekipleri, bağışçılarını bekliyor. Ramazan ayı dolayısıyla kan stoklarının ciddi oranda düştüğünü belirten Kızılay Kan Bağış Merkezi doktorlarından Dr. Wasim Zaben, İftardan sonra da kan alınacağını belirterek vatandaşlara çağrıda bulundu.

Ramazan ayında kan stoklarında ciddi azalma olduğu görülüyor. Bünyenin yorgun düşmesi ve oruç nedeniyle vatandaşlar kan bağışında bulunmuyor. Kan stoklarını arttırmak için harekete geçen Kızılay Kan Bağış Merkezi ekipleri, kentin en işlek noktalarından birisi olan Saraçlar Caddesi'nde çadır kurdu.

Ramazan ayı olması ve olumsuz hava şartları nedeniyle vatandaşların evlerinden çıkmaması kan stoklarına da yansıdı. Kentteki vatandaşların iftardan sonra da kan verebilmesi amacıyla fazla mesai yapan Kızılay Kan Bağış Merkezi ekipleri, hem merkezde hem de açtıkları çadırda kan bağışçılarını bekliyor.

"İftardan sonra da kan alımı yapılacak"

Ramazan ayı boyunca iftardan sonra da kan bağışı kabul edeceklerini belirten Kızılay Kan Bağış Merkezi doktorlarından Dr. Wasim Zaben, merkezin hafta içi ve hafta sonu olmak üzere gece saat 23.00’a kadar açık olacağını belirtti. Saraçlar Caddesi’nde açtıkları çadırın ise 19.00’a kadar açık olduğunu belirten Dr. Zaben, vatandaşlara çağrıda bulundu.

Ramazan ayı için saat düzenlemesi yapacaklarını aktaran Zaben, “İleriki zamanlarda ramazan ayı için düzenleme yapacağız.  Şu an soğuk havadan ve Ramazan'dan dolayı bağış sayısı düştü. Dün sadece 4 kişi kan verdi. Şuan da hava şartlarından dolayı pek gelen yok. Kan bağışlarında ciddi bir düşüş var” dedi.

"Merkezimiz saat 23.00'a kadar açık olacak"

Ramazan ayı olması nedeniyle oruç tutan vatandaşların kan vermeye çekindiğini dile getiren Dr. Zaben, “Vatandaşlar Ramazan ayında kan vermeye çekiniyor. Biz de oruç tutanlardan kan almamaya çalışıyoruz. Özellikle öğleden sonra tansiyonları düşmesin diye kan almıyoruz.  Ama iftardan sonra herkesi bekliyoruz. Bizim merkezimiz 23.00’a kadar açık vatandaşlarımız gelebilir. İftardan sonra da kan almaya devam ediyoruz. Oruç tutan vatandaşların iftardan sonra da kan verebilmeleri için yeni saat düzenlemesi yapacağız” dedi.

Ramazan ayı dolayısıyla geç saatlere kadar kan bağışı kabul ettiklerini belirten Dr. Zaben,“Ramazan ayında geç başlayıp geç bitiriyoruz. İftardan sonra kan bağışlarını kabul edeceğiz. Çeşitli yerlerde kan bağışı etkinliklerimiz oluyor. Hafta içi ve hafta sonu merkezimiz açık olacak. Haftada bir yada iki kere Saraçlar Caddesi'ne geliyoruz. Keşan, Uzunköprü ve Babaeski gibi ilçelere de gidiyoruz. Vatandaşlar kanver.org adresine girerek detaylı bilgi alabilirler" ifadelerine yer verdi.

Doğukan Vurgun