Kızılay'dan vatandaşlara kan bağış çağrısı

Kış mevsiminin yaklaşması ile birlikte kan ihtiyacı da arttı. Kan stoklarını arttırmak için harekete geçen Türk Kızılay Edirne Kan Bağış Merkezi, kentin en işlek noktalarından birisi olan Saraçlar Caddesi'nde stant açtı.

Kızılay'dan vatandaşlara kan bağış çağrısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türk Kızılay Edirne Kan Bağış Merkezi tarafından kan bağış kampanyası düzenlendi. Saraçlar Caddesi'nde açılan çadırda, vatandaşlara kan bağışının önemine ilişkin bilgilendirme yapıldı. İşlerini halletmek için çarşıya çıkan vatandaşlar, kan bağış çadırına uğrayarak kan verdi.

Edirne Kızılay Kan Bağışı Merkezi Ekip Doktoru Wasim Zaben, yaz aylarında azalan kan stokları arttırmak için bu şekilde faaliyetleri arttırdıklarını söyledi.

"Geçen yıla göre bağış sayısında oldukça düşüş var"

Geçen yıla göre kan bağış sayısında düşüş olduğunun altını çizen Zaben, "Özellikle haftasonları Saraçlar Caddesi'nde kan bağış çadırımızı açarak vatandaşlarımızdan kan bağışlarını kabul ediyoruz. Kan Bağış Merkezimizde de haftaiçi 08.30-17.30 arası kan alımı yapılıyor. Vatandaşlara kan bağışı konusunda duyarlılık çağrısında bulunuyoruz. Kan bağışı acil değil, sürekli ihtiyaçtır" dedi.

Yaz tatilinin sona ermesi ve okulların başlamasıyla birlikte kan bağış oranında artış beklediklerini söyleyen Dr. Zaben, kurumlarda ve üniversitede de kampanya düzenleyeceklerini ifade etti.

Bir hastanın kan ihtiyacı olduğu zaman vatandaşların kan merkezine gelerek replasman bağışçısı olarak kan bağışında bulunabileceğine değinen Dr. Zaben, kan bağış kampanyalarının büyük önem taşıdığını dile getirdi.

12'nci kez kan bağışında bulunan vatandaşlardan Soner Karşılıklı, kan vermenin hem sağlık açısından hem de başkalarının hayatını kurtarma noktasında büyük öneme sahip olduğunu belirterek, sağlık durumu elverişli olan bireylere kan bağışında bulunma çağrısı yaptı.

Özlem Ceylan