Kışlık meyveler tezgâhlarda yerlerini alıyor

Edirne'de her hafta Pazartesi günü kurulan sebze-meyve pazarında tezgâhları süsleyen yerli ürünler, vatandaşların ilgi odağı olurken, kış mevsiminin yaklaşması ile birlikte bağışıklığı güçlendirici ve şifa kaynağı meyvelere de ilgi arttı.

Kışlık meyveler tezgâhlarda yerlerini alıyor

Edirne'de her hafta Pazartesi günü kurulan pazarda, kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte tezgâhlar yerli ürünlerle doldu. Kış aylarının yaklaşması ile birlikte ıspanaktan, lahanaya, pırasadan, karnabahara kadar birçok yerli ürün yerli olması sebebiyle tercih ediliyor. Yerli ürünlerin bulunduğu pazar esnafı sabahın erken saatlerinden itibaren ürünlerini görücüye çıkardı. Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte yerli ürünler vatandaşların ilgisini çekiyor. Genel olarak Karaağaç Mahallesi'nde yetişen yerli ürünlerin çoğunlukta olduğu pazarda, vatandaşlar bütçelerine göre taze ve yerli ürünlerden alıyor.

Öte yandan havaların soğumaya başlaması ile birlikte bağışıklığını güçlendirmek isteyen vatandaşlar, yerli sebzelerin yanı sıra kış meyvelerine de yoğun ilgi gösteriyor.

Kış aylarında sıklıkla tüketilen, domatese benzeyen görüntüsü ile dikkat çeken, cennet hurması olarak bilinen diğer adıyla Trabzon hurması veya Akdeniz hurması diye adlandırılan yaş hurma tezgâhlardaki yerini aldı. Faydaları saymakla bitmeyen cennet hurması, bu hafta pazarın gözde ürünleri arasında yer aldı.

Pazar tezgâhlarında bu hafta üzüm 40, mandalina 20, patates 20, Soğan 15, Salata 20, Domates 15, salata 15, taze fasulye 30, Ispanak 20, Patlıcan 15, Biber 15, havuç 20, elma 10, Cennet hurması ise 50 liradan tezgâhları süslüyor.

Doğukan Vurgun