Kış sebze ve meyveleri pazarlardaki yerini aldı

Kış meyve ve sebzeleri pazar tezgahlarındaki yerlerini almaya başladı. Yaz meyvelerinin yerini kış meyvelerine bırakmasının yanı sıra lahana, karnabahar ve pırasa gibi sebzeler vatandaşların en çok tercih ettiği ürünler arasında yer alıyor.

Kış sebze ve meyveleri pazarlardaki yerini aldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'de her hafta Pazartesi günleri kurulan pazarda satılan yerli sebze ve meyveler pazarın gözdesi oldu. Sabahın erken saatlerinden itibaren tezgahlarını açarak müşterilerini beklemeye başlayan pazar esnafı, kış mevsiminin yaklaşması ile birlikte vatandaşların özellikle turşu yapmak için lahana ve salatalık gibi sebzelere yöneldiğini aktardı.

Kış mevsiminin yaklaşması ile birlikte vatandaşların turşu kurmaya başladığını söyleyen pazar esnafı Hasan Künteci, " Pazar tezgahlarında artık yazlık sebze ve meyvelerin azalmaya ve bunların yerini kışlık lezzetlerin almaya başladığını aktardı.

Lahana, Pırasa ve karnabahar gibi kış sebzelerinin tezgahtaki yerini aldığını ifade eden Künteci, "Yerli ürün olduğu için vatandaşlarımızın ilgisi güzel. Ürünler daha yeni çıkmaya başladığı için fiyatları biraz yüksek. Ama yine de her bütçeye göre boy boy sebzelerimiz var. Turşu kuracak vatandaşlar da hazırlıklarını yapmaya başladı. Onlar da alışveriş için pazarı tercih ediyorlar" dedi.

"Kışlık turşu yapacağım"

Pazarda alışveriş yapan vatandaşlardan Saniye Akar, "Kışlığımızı hazırlamaya başladık. Turşuluk malzeme alıyoruz. Derin dondurucuya sebzelerden koyuyoruz. Bahçemde de yetiştirdiğim ürünler var onlardan da koyuyorum. Böylelikle dolma turşu da yapıyorum. Lahana aldım, dolma biber, patlıcan aldım. Kışlık turşu yapacağım çocuklar, torunlar, gelinler çok seviyor. Sade lahana turşusu da koyuyorum. Tarhana, makarna ve kuskus yaptım. Şimdi sıra turşu kurmaya geldi. Kışın tarhana da turşusuz olmaz" ifadelerine yer verdi.

Özlem Ceylan