Kış Lastiği Uygulaması Öncesi Yoğunluk

Kış lastiği uygulaması 1 Aralık'ta başlayacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından ticari araçlar için 1 Aralık'ta başlayacak kış lastiği takma zorunluluğu öncesinde lastikçilerde yoğunluk oluştu.

Kış Lastiği Uygulaması Öncesi Yoğunluk
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2012 yılında yürürlüğe girdi

2012 yılında yürürlüğe giren araçların yüklenmesine ilişkin ölçü ve usuller ile tartı ve boyut ölçüm toleransları hakkında yönetmeliğe göre, kış lastiği takma zorunluluğu ticari araçları kapsıyor. Yönetmeliğe göre her yıl 1 Aralık - 1 Nisan tarihlerinde ticari araçların kış lastiği kullanmaları zorunlu.

Söz konusu zorunluluğu yerine getirmek isteyen ticari ve kış mevsiminin olumsuz hava koşullarından etkilenmek istemeyen hususi araç sürücüleri yazlık lastikleri, kışlıklarıyla değiştirmek için yoğunluk oluşturdu.

Edirneli oto lastik servisi yetkilisi Bülent Şimşek kış mevsiminin olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi için sürücülerin kış lastiklerini taktırmasını tavsiye etti. Şimşek; “Hava sıcaklığı 7 derecenin altına düştüğünde her aracın kış lastiği taktırması gerekir. Kış lastiği ve yaz lastiği arasında kauçuk farkı vardır. Kış lastiğinde kauçuk daha yüksek olduğu için tutunma ve frenleme süresi daha yüksektir. Lastiğin malzemesi ne kadar kaliteliyse tutunma o kadar daha iyi olur.” Diye konuştu.

Kış lastiği yönetmeliğine uymayan ticari araç sürücülerine idari para cezası uygulanıyor.

İpek Esma Çeşme