KIRKPINAR AĞASI GÖRKEMLİ TÖRENLE KARŞILANDI

Edirne'de bu yıl 661'ncisi düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde 13 yıldır Kırkpınar Ağalığı yapan 3 altın kemerli Ağa Seyfettin Selim, davul-zurna eşliğinde görkemli bir törenle karşılandı.

KIRKPINAR AĞASI GÖRKEMLİ TÖRENLE KARŞILANDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim’e altın kemeri takan Belediye Başkanı Recep Gürkan, “661 yıllık tarihi Kırkpınar Güreşlerimizin 3 altın kemerli ilk ve tek ağası, ağaların ağası Sayın Seyfettin Selim, evinize yağlı güreşin başkentine, Tarihi Kırkpınar’a hoş geldiniz, şeref verdiniz” dedi.

Edirne'de 661'incisi düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali, belediye binası önünde düzenlenen kortej yürüyüşü ile başladı. Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, davul-zurna eşliğinde karşılandı.

Yağlı güreşin sadece bir spor olmadığı belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Yağlı güreşin içinde dürüstlük vardır, saygı, sevgi vardır, ahlak vardır, Müslümanlığın temel değerleri vardır, büyüğe saygı, küçücüğe sevgi vardır. Kırkpınar’da başpehlivan olmak sadece bir yağlı güreşte başpehlivan olmak değildir. Kırkpınar’da başpehlivan olmak Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Mustafa Kemal Atatürk’ü Cumhuriyeti’ni ilelebet payidar kılmak demektir. Kırkpınar’da başpehlivan olmak, Türk’ün asaletini, duruşunu, gücünü ve sevgisini bütün dünyaya göstermek tanıtmak demektir. Kırkpınar’da kol bağlayacak bütün pehlivanlarımıza Allah derman versin diyoruz” şeklinde konuştu.

Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim 661. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin hayırlı olmasını diledi.

Kırkpınar gibi büyük bir organizasyonda ağalık yapmanın onuru ve gururunu yaşadığını söyleyen Ağa Selim, "İnşallah Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılı olan 2023 yılında ağalığa devam edeceğiz. Güzel bir Kırkpınar diliyorum" dedi.

Selimiye Meydanı'nda hazırlanan platformda "Kadına el kalkamaz", "Kadına şiddet insanlık suçudur" yazılı pankart açıldı.

Selimiye Meydanı'nda hazırlanan platform önünde buluşan protokol üyeleri ve Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, buradaki törenin ardından davul-zurna eşliğinde yürüyüş yaptı.

Daha sonra Kırkpınar kortejinde yer alan Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, protokol üyeleri ve güreş severler, Atatürk  Anıtı'na kadar yürüdü. Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından  saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından ise bando eşliğinde sözü ve bestesi rahmetli Beyazıt Sansı'ya ait Kırkpınar Marşı çalınıp söylendi.

Buradaki programın ardından protokol üyeleri Pehlivanlar Mezarlığı'nı ziyaret ederek çiçek bıraktı. Cihan Pehlivanı Adalı Halil ve Kara Emin pehlivanların mezarlarını ziyaret eden kortej burada pehlivanlara dualar okudu.

Özlem Ceylan