Kim bu parselciler?

Kim bu parselciler?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’de işgalciler kenti zapt etmeye devam ediyor. Kim bu işgalciler? Bunlar evlerinin önündeki yolu kendilerine ait sananlar. Bunlar iş yerlerini tutup kaldırımı da kendine ait gibi gören esnaflar. Bunlar yol ortasına masa atıp vatandaşın yolunu zapt edenler. Bunlar hak ve hukuk tanımayan, gerektiğinde çok rahatlıkla saygısızlık yaparak eşinin, ailenin yanında seni darp edenler. İşte bunlar maalesef aynı kentte yaşamak zorunda olduğumuz işgalciler. Bazıları işi o kadar abarttı ki, beton döküyor yola sırf sen arabanı park etme diye. Araba park alanları da işgal altında. Eskiden belediyenin otoparkları vardı cadde boyunca. Yol kenarları çizilmiş, vatandaş küçük bir meblağ karşılığında aracını park ederdi, neden kaldırdınız? Neden otoparkları iptal ettiniz? Hangimiz park yüzünden kavga etmedik bunlarla soruyorum? Hangimiz etmedik ki? Ama asıl sorun denetimsizlik. Belediye zabıta ekipleri bunları denetleyecek, denetlemeli. Sadece ana yollarda değil ara sokaklarda ve her yerde denetim yapılmalı.

-Kim bu Vandallar?

Tarihi Meriç Köprüsü bazı kişi ya da kişiler tarafından vandalizm, yani boyalarla, yazılarla kirletildi. Yazıktır, günahtır. Orada geliyorsunuz, oturuyorsunuz, seyir köşkü, tarihi seyir köşkü var orada işte padişahların güneşin batışını ve doğuşunu izlediği bir alan, tarihi bir alan kemerler, sütunlar, ne güzel. Ama bir bakıyorsun, her taraf boyanmış. Kimi içinden geleni yazmış, kimi aşkını yazmış, kimi tuttuğu takımı yazmış, tuttuğu partiyi yazmış, yapmayın be kardeşim. Ya, yapmayın diyoruz da orada hiçbir önlem alınmadı, daha önce de bu yapılmıştı. Sayın Valimiz köprüye ışıklandırma yapmıştı oraya da bir kamera koyup güvenliği sağlayalım, en azından caydırıcı olmaz mı?

-Kim bu caniler?

Lalapaşa Vaysal köyünde kişi veya kişiler tarafından verilen zehirli yemekleri yiyen 3 çoban köpeği ve 1 tilki telef oldu. Bunu yapan vicdansızdır, insanlıktan nasibini almamış yaratıklar ancak bu vahşeti yapabilir. Siz o köpeklerden, tilkiden ne istediniz? Bir an önce bunu yapan kişi ya da kişilerin bulunup cezalandırılması gerekiyor. Bu karaktersiz vicdansız kişi ya da kişiler her suçu işleyebilir. Vaysal köyü de bu canların fanileri bulunana kadar güvende değildir.

-Kim bu kaçakçılar?

Edirne’de göçmen akımına karşı güvenlik güçleri çok iyi bir çalışma yürütüyor. Son 15 günde 1564 kaçak göçmen yakalandı. Kent merkezinde polis, kırsal alanda jandarma ve sınır bölgesinde askerlerin denetimleri ve çalışmaları iyi gidiyor. Kaçak göçmenlerin organize olup kaçışlarını planlayan 72 şüpheli insan taciri gözaltına alındı. Birçoğu da tutuklandı. Bu çalışmalar gösteriyor ki insan tacirlerinin de artık sonu geldi. Eskiden sınır köylerde de köylüler parası iyi diye nehirden kaçakları karşıya geçirip para kazanırdı. Şimdi bu yasadışı işi yapan yok ya da insan kaçıran köylü sayısı yok denecek kadar az. Neden, çünkü cezalar arttırıldı ve yakalamalar çoğaldı.

-Kim bu şehri baltalayanlar?

Kakava ve Hıdırellez şenliklerine az zaman kaldı. Hazırlıklar ne durumda acaba? Kente şu anda 80 bin kişinin geleceği yönünde bilgi aldım. Otellerin doluluk oranı da yüzde 80'e varmış durumda. Geçtiğimiz günlerde Ramazan Bayramı'nda Selimiye’nin suları kesilmiş, tuvaletler ise kapalıydı. Kente gelen yabancı ve yerli turist yiyecek ekmek bulamamış, aç kalmıştı. Bazı vatandaşlar hazır su alarak Selimiye’de namaz kılmak için abdestlerini bu şekilde almışlardı. Kakava şenliklerini belediye düzenliyor. İnşallah bu sene Kakava’da Ramazan Bayramı'nda olduğu gibi rezil olmayız.