Kıbrıs Barış Harekatı'nın 48. yılı anısına tören düzenlendi

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 48. yılı anısına Türkiye Muharip Gaziler Derneği Edirne Şubesi'nde tören düzenlendi.

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 48. yılı anısına tören düzenlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Düzenlenen törende, Kıbrıs Barış Harekâtı ile ilgili TRT arşivinden hazırlanan kısa bir sinevizyon gösterimi yapıldı ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı arşivinden fotoğraflar sergilendi.

Törene katılan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş, 20 Temmuz 1974 tarihinde Rumların Yunanistan ile Kıbrıs'ı birleştirme hayallerinin, Beşparmak dağlarına takıldığını belirtti.

“498 kahraman evladımızı Kıbrıs'ta şehit verdik”

Zaferin, şehitler ve kahraman gaziler sayesinde kazanıldığına dikkat çeken Özbaş, "Adaya özgürlük, bağımsızlık ve kardeşliği getirmek için gitmiş olduğunuz günün 48'inci yıldönümünü kutluyoruz. Bir güç olduğumuz bu görevde 498 kahraman evladımızı Kıbrıs'ta şehit verdik. Yüzlerce gazimiz var. Allah hepinizden razı olsun. Tüm Kıbrıs halkının ve gazilerimizin 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'nı kutluyorum" dedi.

Bu onurlu mücadele için gazilere teşekkür eden Özbaş, Şehitlere Allah’tan kabir rahatlığı gazilere de uzun ve sağlıklı ömürler diledi.

Kıbrıs Barış Harekâtı’nın yıldönümü dolayısıyla bir araya geldiklerini söyleyen Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Edirne Bölge Müdürü Uğur Ülgen, “Şehitlerimize Allah’tan rahmet gazilerimize de hayırlı ömürler diliyorum. TRT arşivlerinden talep ettiğimiz videolar ile başkanlığımızın gönderdiği 25 kare fotoğrafı Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Edirne bölge müdürlüğü olarak Aile Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüz ile beraber gösterime sunduk” dedi.

“Bugün adaya savaş için değil, barış için çıktık”

Bugün adaya savaş için değil barış için çıktıklarını söyleyen Edirne Gaziler Dernek Başkanı Ahmet İsmailoğlu, “O günü yaşamak ve hatırlamak bizleri duygulandırdı. Bu savaşta benim unutamadığım tek şey var. Çok kıymetli basın mensubu Âdem Yavuz orada gözleri bağlanarak esir düştü ve şehit oldu. Şuanda ülkemizde mezarı Sivas’tadır. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü gelmiş geçmiş bütün şehitleri, ebediyete intikal eden tüm gazi arkadaşlarımı rahmet ve minnetle anıyorum” ifadelerine yer verdi.

Bu şekilde bir tören düzenlenmesine vesile olan yetkililere teşekkür eden Türkiye Muharip Gaziler Derneği Edirne Şubesi Başkan Yardımcısı Fevzi Demir, “İlk defa bu şekilde bir programa katıldığımız için hepimiz heyecanlıyız. Buradaki olayı size anlatmama gerek yok zaten hepiniz biliyorsunuz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale’de, 15 Temmuz’da, Kıbrıs’ta vatan uğruna şehit düşen tüm askerlerimize ve gazilerimize Allah’tan rahmet, sağ kalan gazilerimize de sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından günün anısına pasta kesildi.

Özlem Ceylan