Kaydını yaptıran depremzedeler, ihtiyaçlarını ücretsiz sosyal marketten karşılıyor

Merkez üssü Kahramanmaraş olan yıkıcı depremlerin ardından Edirne'ye gelen depremzedelerin sayısı her geçen gün artıyor. Depremzedelere destek olmak amacıyla Mimar Sinan Spor Salonu'nda oluşturulan ücretsiz sosyal market yaraların sarılmasına bir nebze de olsa katkı sağlıyor.

Kaydını yaptıran depremzedeler, ihtiyaçlarını ücretsiz sosyal marketten karşılıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

6 Eylül tarihinde meydana gelen depremlerin ardından Türkiye tek yürek oldu. Yaraların sarılmasına katkı sağlamak için başlatılan çalışmalarda 7'den 7'e herkes gönüllü olarak görev alıyor. Bir yanda tasnif edilen eşyalar deprem bölgelerine gönderilmek üzere kutulara yerleştirilerek tırlara yükleniyor, bir yanda ise ücretsiz sosyal markette oluşturulan bölümlerde kategorilere göre ayrım yapılıyor. Kente gelerek Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nde kaydını yaptıran depremzede vatandaşlar, hem kendileri hem de çocukları için ihtiyacı olan ürünleri oluşturulan ücretsiz marketten alabiliyor.

Mimar Sinan Spor Salonu'nda oluşturulan ücretsiz sosyal markette görev yapan personeller ve gönüllüler, el birliği ile çalışmaları hızlı bir şekilde tamamlıyor. Kimisi koli yapıyor, kimisi gelen eşyaların tasnifini yapıyor kimisi ise kolilerin yüklenmesine yardım ediyor.

Depremzede aileler ve çocukları için oluşturulan ücretsiz markette gıdadan giyime, temizlik malzemelerinden, çocuk ihtiyaçlarına kadar her şey bulunuyor.

Adıyaman'dan gelen depremzede vatandaş Metin Yoldaş, evlerinin depremde yıkıldığını ve neredeyse tüm eşyalarının enkaz altında kaldığını aktardı. Kayıt yaptırdıktan sonra ihtiyaçlarını alacaklarını söyleyen Yoldaş, bu süreçte herkesin tek yürek olduğunu belirterek destek olanlara teşekkür etti.

Özlem Ceylan