Kasko yaptırırken nelere dikkat edilmeli

Araç sahipleri kasko yaptırırken nelere dikkat etmeli konunun uzmanı detayları anlattı.

Kasko yaptırırken nelere dikkat edilmeli
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Araç sahipleri, araçlarına kasko yaptırırken çeşitli seçeneklerle karşılaşıyor. Farklı düzeylerde kasko paketleri, vatandaşlara çeşitli seçenekler sunuyor. Ancak, en uygun fiyatlı paketi tercih eden bazı vatandaşlar, kasko içeriğini detaylıca inceleme gereği duymuyor.

İnceleme yapmayan vatandaşlar araçlarındaki olası hasar sonucunda mağdur olabiliyor.

Kasko yaptırırken birçok paket seçeneği bulunan araç sahipleri, genellikle fiyat odaklı tercihlerde bulunuyor. Daha düşük primlerle kasko yaptırmak isteyen vatandaşlar, genellikle temel koruma sağlayan paketleri tercih ediyor.

Ancak, uzmanlar, araç sahiplerinin kasko seçeneklerini dikkatlice incelemesi ve ihtiyaçlarına uygun bir kasko paketi seçmeleri gerektiğini vurguluyor. Çünkü düşük primli paketler genellikle temel riskler için koruma sağlarken, daha kapsamlı paketler daha geniş bir güvence sunabiliyor. Araç sahiplerinin, poliçe detaylarını anlamak ve araçlarını uygun şekilde korumak için sigorta şirketleri ile detaylı bir görüşme yapmaları tavsiye ediliyor.

Otomotiv servis müdürü Hüseyin Ergün, tam kasko paketlerinin aracın fabrika çıkışı orijinal donanımı ile tüm hasarları kapsadığını söyledi.

Tam kaskonun bazı durumlarda kapsam dışı kaldığına değinen Ergün, “Araca daha sonradan takılan ek aksesuar ürünler, ses sistem ve teyp değişimleri ya da jant değişimleri gibi olduğu durumlarda elektrik aksamı ile ilgili farklı bir tesisat gerçekleştirildiği pozisyonda yangın çıkma durumuna karşı bunların tespiti durumu ile ilgili karşılamıyor, kapsam dışı kalıyor. Ek teminat olarak araca sonradan takılan, ilave edilen her bir farklı ürün, fabrika üretimi dışında olanları ek teminat kapsamında kaskoya ayrıca bildirip ek teminat ödenmesi gerekiyor. Kaza sonucunda bunlara bağlı olarak lpg de takılabiliyor bazı araçlara, lpg ler de işlenebiliyor, ama lpg lerin bakımları tek tek her kilometre bazlı olarak faturalı ve kayıt altına alınması gerekiyor. LPG den çıkan yangın durumunda buna ibraz etmesi sonucunda kasko karşılıyor Bu belgeleri ibraz edemez ise LPG m vardı, kaskoya işlettim ama karşılayacağı anlamına gelmiyor, bütün her şeyi tam ve kapsamlı olarak uygulanası yani kullanıcının bu belgeleri tek tek toplaması gerekiyor. Aksi durumda kapsam dışı kalıyor, ful kasko olması hiçbir şeyi değiştirmiyor.” Dedi.