Karakoç'un adı görev yaptığı kurumların bulunduğu sokakta yaşatılacak

Belediye Meclisi kararıyla Edirne Barosu Hizmet Binası yanındaki 303. Sokağa ismi verilen Baro Başkanı Av. Gökhan Karakoç'un babası Av. İbrahim Karakoç'un adının yaşatılacağı sokaktaki tabelanın açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Karakoç'un adı görev yaptığı kurumların bulunduğu sokakta yaşatılacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

57 yıl boyunca avukatlık mesleğini sürdüren ve 8 Eylül 2023 tarihinde hayatını kaybeden Av. İbrahim Karakoç’un adı, Belediye Meclisinde Cadde ve Sokak İsimleri Komisyonunun önerisiyle Edirne Barosu Hizmet Binası yanındaki İstasyon Mahallesi 303. Sokağa verildi. Sokağın tabelası düzenlenen törenle açıldı. Törende  Karakoç'un yakınları duygu dolu anlar yaşadı.

Edirne Belediyesi ile Edirne Barosu arasında geçtiğimiz yıl başlatılan adli yardım projesi protokolünün ikincisi düzenlenen törenle imzalandı. Edirne Baro Başkanlığı Binası Konferans Salonu'nda düzenlenen protokol imza töreni saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Proje ile dezavantajlı ve kırılgan kesimlerin en temel hakkı olan hak arama haklarına kavuşmalarına katkı sağlanacak.

Edirne Barosu tarafından Belediye Ekim Ayı Olağan toplantısında meclise sunulan Adli Yardım Protokolü, hukuk mahkemelerinde yardıma ihtiyacı olan vatandaşlara hukuki desteğin sağlanması için görüşülerek karara bağlanan 'Adli Yardım Protokolü', 9 Ekim 2023’te imzalanmıştı. Adli Yardım Protokolü'nün 2024 yılında da devam etmesi için bir kez daha imzalar atıldı.

Edirne Barosu Hizmet Binasında düzenlenen törende Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Edirne Baro Başkanı Av. Gökhan Karakoç protokole imza attı.

Dezavantajlı vatandaşların adalete erişimine katkıda bulunabildikleri için mutlu olduklarını söyleyen Karakoç, "Ekonomik zorluklar nedeniyle adalete erişmekte güçlük çeken, bir yargı makamı önünde hakkını arayamayan 102 yurttaşlarımıza yardımcı olunmuş, aile hukukundan işçilik alacağına hizmet tespitinden tazminat davasına kadar hukukun çeşitli dallarındaki sorunları çözülmüş yurttaş belediyenin desteği ve baronun imkanları ile kimsesiz olmadığını hissetmiştir" dedi.

Karakoç, Ekim ayından bu yana Adli Yardım Protokolü sayesinde Edirne’de 102 dezavantajlı vatandaşın hakkını aramasına olanak sağladığını ifade ederek bugün devamı niteliğinde 2’incisini imzaladıklarını söyledi.

Törende konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan,  proje sayesinde ihtiyacı olan vatandaşlara ulaştıklarını ve 2024 yılı için bir milyon lira bütçe ayırmaya karar verdiklerini ifade etti.

2023 yılında yaptıkları protokolle Edirne Barosu'na 250 bin lira değerinde bir destekte bulunduklarını hatırlatan Gürkan, savunmaya ihtiyacı olan 102 vatandaşın projeden yararlandığını öğrendiklerini aktardı.

Av. Karakoç’un adı bu sokakta yaşayacak

Protokolün imzalanmasının ardından Baro Başkanı Av. Gökhan Karakoç’un babası Av. İbrahim Karakoç'un adının yaşatılacağı sokaktaki tabelanın açılış törenine geçildi.

57 yıl boyunca avukatlık mesleğini sürdüren ve 8 Eylül 2023 tarihinde hayatını kaybeden Av. İbrahim Karakoç’un adı, Belediye Meclisinde Cadde ve Sokak İsimleri Komisyonunun önerisiyle Edirne Barosu Hizmet Binası yanındaki 303. Sokağa verildi. Sokağın tabelası düzenlenen törenle açıldı. Törende  Karakoç'un yakınları duygu dolu anlar yaşadı.

Sokağın açılışında konuşan Edirne Bara Başkanı Gökhan Karakoç, Babasının 83 yıllık ömrü boyunca 57 yıllık meslek hayatında gece gündüz demeden avukat gibi yaşayıp avukat gibi veda etmesinin ardından kalan dostlukları görünce duygu dolu anlar yaşadığını aktardı.

Rahmetli İbrahim Karakoç'un iyi bir baba ve iyi bir avukat olduğunu söyleyen Gül Karakoç Yılmaz, "Babam yaşasaydı Gökhan ile gurur duyardı" dedi.

Törende konuşan Belediye Başkanı Recep Gürkan, Karakoç'un yıllarca emek verdiği, kutsal savunma hakkının yaşama geçmesi için mücadele ettiği iki kurum temsil ettiği Edirne Barosu ve bu mücadeleyi verdiği Edirne Adliye Sarayı arasında kalan sokak olmasının çok anlamlı olduğunu ifade etti.

Karakoç'un adının yaşatılacağı sokağa takılan tabelanın açılışı yapıldı.

Burcu Temel