Kapıkule Sınır Kapısı'nda yılbaşı yoğunluğu oluştu

Yılbaşı nedeniyle Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurda giriş yapmak isteyen gurbetçiler ve komşu ülke vatandaşları yoğunluk oluşturdu.

Kapıkule Sınır Kapısı'nda yılbaşı yoğunluğu oluştu

Avrupa’da yaşayan Türk vatandaşları yılbaşını ana vatanlarında geçirmek için Kapıkule Sınır Kapısı’ndan yurda giriş yapıyor. Bulgar vatandaşlar ise yılbaşı alışverişleri ve tatil için Türkiye’yi tercih ediyor.

Yurtdışında yaşayan Türk vatandaşları ve Bulgaristan vatandaşları yılbaşı izinlerini Türkiye de geçirmek üzere yola çıktı.  2 haftalık yılbaşı tatilini değerlendirmek isteyen gurbetçiler fırsatı değerlendirmek için anavatana geliyor.

Aynı zamanda komşu ülke Bulgaristan vatandaşları da yılbaşını Edirne’de geçirmek için Kapıkule sınır kapısında uzun kuyruklarda bekliyor.  Ticaret Bakanlığı Trakya Gümrük Bölge Müdürlüğü geçişleri hızlandırmak için ek önlemler aldı.

Vatandaşların geçişlerini hızlandırmak için peron sayıları artırıldı. Ek peronlar açılarak geçişlerin hızlandırılması için 10 peronda 20 personel hizmet veriyor.

Almanya’dan yılbaşı tatili için gelen İbrahim Güvençli, Türkiye’ye gelmenin mutluluğunu yaşadığını ve gelirken yanında akrabaların için birçok hediye getirdiğini aktardı.

Bulgaristan’dan yılbaşı alışverişi için gelen Bulgaristan vatandaşı İlhan korkmaz, gıda ihtiyacını Edirne’den karşılayacağını söyledi.

Yılbaşı tatilini Türkiye’de geçirmek için geldiğini dile getiren Mithat Altıparmak, akrabalarına hediye vermek için çikolata getirdiğini kaydetti.

Almanya’da yaşayan Paşa Doğan ise, Türkiye’ye iki haftalık yılbaşı tatilini değerlendirmek için geldiğini belirtti.

Doğukan Vurgun