Kameralar çalışmıyormuş

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan tarafından, su kesintileri ve renk değişimi hakkında basın toplantısı düzenlendi. Geçtiğimiz günlerde Kayalıköy Barajından video yayınlayan Gürkan, sabotaj iddiasında bulunarak güvenlik kamerası görüntülerinin olduğunu iddia etmişti. Gürkan son yaptığı açıklamada, elektrik kesintisi nedeniyle kameraların devre dışı kaldığını söyledi.

Kameralar çalışmıyormuş
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Belediye Başkanı Gürkan, kentte yaşanan su kesintileri ve renk değişimi hakkında konuştu.

Kasım ayının son günlerinde yaşanan renk değişimi su kesintisi devam ediyor.

Belediye başkanlığınca geçtiğimiz günlerde sudaki renk değişimi ve kesintilerle ilgili basın açıklaması yapılmıştı.

Açıklamada Gürkan tarafından, sabotaj iddiasında bulunularak güvenlik kamerası görüntülerinin olduğu iddia edilmişti.

Gürcistan’dan gelen ekiplerce arızanın giderilmesi için müdahale edildiği fakat halen parça beklendiği ifade edilmişti.

Gürkan, suyun iletilmesini sağlayan borulardan birinin 7 buçuk metreye kadar çıkardıklarını diğerinin ise yerini tespit ettiklerini söyledi.

Ekibin Cumartesi günkü dalışın ardından borunun bir tanesini platforma 15 metre mesafede bulduğunu dile getiren Gürkan, bir tanesinin ise dün öğleden sonra bulunduğunu belirtti ve şunları kaydetti:

“Borunun bir tanesini 7 buçuk metreye kadar çıkardılar. İkinci borunun yeri tespit edildi ama Kayalıdaki aşırı rüzgâr ve yağıştan dolayı çalışmaya devam edemediler. Hava şartlarından dolayı suyun normale dönmesi zaman alacak. Suyun normale dönemsi 2-3 sürer, hava şartları güzel giderse bu süreç 1 buçuk güne de düşer. Zaman zaman su alımlarını durdurmak zorunda kalıyoruz.  Bu durum muhtemelen birkaç gün daha sürecek. Vatandaş kızmakta ve tepki göstermekte haklı.”

Kayalıköy Barajı’na 6 gün elektrik verilmediğini ileri süren Gürkan, “Görüntülerde de ilginç bir şey var ayın 18 ile 24’ü arası elektrik yok bu durum içinde bir direk devrilmesi oldu diyorlar henüz net bir şey yok. 6 gün oraya elektrik verilememiş o dönemde de kameralar çalışmıyormuş.” Dedi.

İpek Esma Çeşme