Kakava-Hıdrellez Şenlikleri'ne roman ezgileriyle davet

Edirne'de esnaf ve vatandaşlar 5-6 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek Kakava-Hıdrellez Şenlikleri'ne davul zurna eşliğinde davet edildi.

Kakava-Hıdrellez Şenlikleri'ne roman ezgileriyle davet
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kakava-Hıdrellez Şenlikleri için geri sayım başladı. Yöresel kıyafetlerini giyen Roman vatandaşlar 5-6 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek Kakava-Hıdrellez Şenlikleri'ne geleneksel usulle Edirnelileri davet etti.

Roman vatandaşlar 9/8’lik ezgiler eşliğinde dans ederek Edirne halkını Sarayiçi`nde yapılacak kutlamalara davet etti.

Eğlenceli davete zaman zaman eşlik eden esnaf ve vatandaşlar ekibe bahşiş vermeyi ihmal etmedi.

Davulcu Recep Gedikli, bu sene şenliğin çok eğlenceli olacağını söyledi.

Kakava-Hıdrellez Şenlikleri’nin kendileri için bir bayram ve gelenek olduğunu dile getiren Gedikli, "Biz bunu her sene sabırsızlıkla bekliyoruz. Bu bizim geleneğimiz. 5-6 Mayıs’ta suya gidip dal kıracağız, ateş yakacağız. Atalarımızdan kalma çok büyük bir gelenek bu. Bütün Türkiye’ye sesleniyorum Edirne’ye gelsinler. Hem baharı kutluyoruz hem de eğleniyoruz." Dedi.

Roman vatandaşlardan Hicran Koç da şenliğin bu sene çok güzel olacağını kaydetti.

Edirneli esnaflardan Arif Meriç ise tüm vatandaşları 5-6 Mayıs’ta yapılacak şenliklere davet etti.

Şenliklerin bu yıl muhteşem olacağını ifade eden Meriç, "Bu sene yüzlerce yıldır beklenen Babafingo çıkacak. Ben herkesi Edirne’ye davet ediyorum. Stresi, sıkıntısı, harcı, borcu olan Edirne’ye Kakava-Hıdrellez Şenlikleri’ne gelsin. Hayatın lezzetini yakalasın. Öyle bir hava ki senede bir defa kutlanıyor. Dünya’nın ve ülkemizin birçok yerinden gelen vatandaşlar şenlenmek istiyor. Bizde herkesi davet ediyoruz." Şeklinde konuştu.

Doğukan Vurgun