Kakava-Hıdrellez şenliğine 9/8'lik ritimlerle davet

Edirne'de her yıl 5-6 Mayıs tarihlerinde kutlanan ve binlerce turist ağırlayan Kakava ve Hıdırellez şenliklerine kısa bir süre kala yöresel kıyafetlerini giyen roman vatandaşlar, 9/8'lik müzik eşliğinde dans ederek hem Edirnelileri hem de turistleri Kakava ve Hıdırellez şenliklerine davet etti.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kakava-Hıdrellez şenliğine 9/8'lik ritimlerle davet

Her yıl 5-6 Mayıs tarihlerinde kutlanan ve baharın habercisi olan Kakava ve Hıdırellez Şenlikleri için geri sayım başladı. Türkiye’den ve yurt dışından birçok turistin ilgi gösterdiği şenliği bu yılda katılımın yüksek olması bekleniyor.

Kakava ve Hıdırellez Şenlikleri’nin ilk gününde bereketin artması, güzelliklerin paylaşılması için dev ateş yakılıyor ve pilav ikramı yapılıyor. Şenliğin en önemli geleneklerinden olan ‘bahara giriş ritüeli’ 6 Mayıs sabahı 06.00’da Tunca Nehri kıyısında gerçekleşiyor.

Edirne Sarayiçi'nde düzenlenecek şenliğine Edirnelileri davet eden roman vatandaşlar 9/8’lik müzik eşliğinde Selimiye Meydanı'nda dans etti. Davul zurna eşliğinde vatandaşları şenliğe davet eden Romanlar, renkli görüntüler oluşturdu.

Kakava şenlikleri geldiği zaman ilk önce evlerini boyadıklarını ve sonra kendileri süslendiklerini söyleyen İpek Merdin, "Suya dileklerimizi atarız. oynayıp para toplamaya çıktık. Geçen yıl çok kalabalık vardı bu sene de yoğunluk bekliyoruz. Bizim adetlerimiz böyle. Vatandaşlarımız da oynayıp bize eşlik ediyor" dedi.

Her yıl Kakava şenlikleri için geleneksel kıyafetlerini giyip oynamaya ve davete çıktıklarını söyleyen Sudenaz Çekiççi, "Burada müzikler eşliğinde oynayarak misafirleri çağırıyoruz. 6 Mayıs'ta Kakava şenliklerimize herkesi davet ediyoruz" dedi.

İpek Esma Çeşme