Kadına şiddetle mücadele eğitimleri devam ediyor

Edirne Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Şiddet Önleme ve İzleme Merkezince kadına yönelik şiddete karşı eğitim ve farkındalık arttırıcı seminerler il genelinde  devam ediyor.

Kadına şiddetle mücadele eğitimleri devam ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bağlı Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı çerçevesinde eğitim ve bilgilendirme faaliyetlerini aralıksız olarak sürdürüyor. Düzenlenen seminerlerde sosyal hizmet modelleri, hizmet politikası, şiddetin tanımı ve türleri, tedbir kararları hakkında bilgilendirme yapılıyor. Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi çeşitli kurum ve kuruluşlarda eğitimlerini sürdürüyor. Bu çerçevede Edirne TEİAŞ çalışanlarına yönelik seminer düzenleyen ekipler, yıl içerisinde "şiddete sıfır tolerans" ilkesi ile eğitim ve faaliyetlerin devam edeceğini bildirdi.

KADES uygulaması nasıl indirilir ve nasıl kullanılır?

Eşinden veya bir başkasından şiddet gören ya da şiddete maruz kalma ihtimali olan kadınlar, akıllı telefonları üzerinden yapacakları ihbarlarda hızlı bir şekilde bu iş için kurulan Kadın Acil Destek İhbar Sistemi'ne ulaşabiliyorlar. Düzenlenen seminerde telefonlara kolayca yüklenebilen Kadın Acil Destek İhbar Sistemi (KADES) uygulaması da tanıtıldı.

Burcu Temel