Kadın girişimciden hem kitap, hem de hayvan sevgisini aşılayan proje

Çevre duyarlılığını arttırmak ve geri dönüşüme katkı sağlamak amacıyla yaklaşık 4 yıl önce 'Temiz Dolabım' isimli iş yeri açan 41 yaşındaki girişimci Serap Sevinç, ayrıca çeşitli sosyal sorumluluk projelerini de hayata geçirerek örnek oluyor.

Kadın girişimciden hem kitap, hem de hayvan sevgisini aşılayan proje
TAKİP ET Google News ile Takip Et

'Temiz Dolabım' isimli geri dönüşüm mağazasında ayakkabıdan çantaya, takıdan zücaciyeye, giyimden, abiyeye, oyuncaktan bebek eşyalarına kadar birçok ürün bulunuyor. Vatandaşların evde değerlendirmeyip çöpe atmayı düşündüğü kıyafetlerini geri dönüşümle ekonomiye kazandıran 2 çocuk annesi Serap Sevinç, Abdurrahman Mahallesi’ndeki iş yerine gelen ikinci el ürünleri satışa sunuyor. Sevinç, ayrıca askıda bayramlık, bağış sistemi ile sokak hayvanlarına mama, kız öğrencilere burs gibi çeşitli sosyal sorumluluk projelerine de imza atıyor.

Geri dönüşüm mağazasında sokaktaki canlar için de bağış kısmı olduğunu ve  satılan ürünlerden derneklere mama takviyesi sağlamaya çalıştıklarını söyleyen Serap Sevinç, hayata geçirdiği çeşitli çalışma ve projelerle farkındalık oluşturmayı hedeflediğini aktardı.

Bu yıl ayrıca çocuklar için ‘Askıda Bayramlık’ Projesi başlattığını söyleyen Sevinç, İhtiyaç sahibi ailelerin çocukları için ücretsiz bir şekilde bayramlık alabileceğini ifade etti.

Ramazan Bayramı'nda başlattığı projeyi bundan sonra da devam ettirmeyi planladığını aktaran Sevinç, bunu da bir gelenek haline getirmeyi hedeflediğine değindi.

"Hem kitap, hem de hayvan sevgisini aşılıyoruz"

Çocuklarda hem kitap hem de sokaktaki canlara karşı sevgi aşılamak amacıyla bir proje hayata geçirdiğini belirten Sevinç, iş yerine gelen çocuklara kitap hediye ettiğini ve onların da bunun karşılığında mama alarak sokaktaki canları besleyerek bunu fotoğraflayarak kendisine getirdiğini ifade etti.

Spontane gelişen bu projenin kısa sürede yoğun ilgi gördüğünü ve çocukların birbirine söylemesi ile büyüdüğünü söyleyen Sevinç, projeyi başlatalı henüz 3 ay olmasına rağmen katılımın güzel olduğuna değindi.

Çocuklar arasında iyilik döngüsü oluşturduklarını dile getiren Sevinç, "Bu projeye katılıp kitap alan çocuklar, okudukları kitabı kendileri getirip buraya bırakıyorlar, onlar da buradan devam ediyor. Bağış ayağı da bu şekilde ilerliyor, kitaplar da çocuklardan geliyor. Aslında onların da işin içine katıldığı iyilik döngüsünü hep beraber oluşturduk. Bu şekilde 2 taraflı farkındalık yaratmış oluyoruz. Çocukların böyle anlamlı bir  projenin içine dahil olmaları çok güzel" dedi.

Çocukların çok hevesli olduğunu ve besleme yaptıkları anlara ait fotoğrafları koşa koşa kendisine gösterdiklerini belirten Sevinç, böyle keyifli ve anlamlı etkinlik sayesinde çok güzel bir bağ kurduklarını ifade etti.

Projeye dahil olan çocukların birbirine söylemesi ve bu çalışmayı okulda da anlatması sonucu katılım sayısının her geçen gün arttığını söyleyen Sevinç, gelişen teknoloji ile birlikte unutulan kitap okuma alışkanlığını geri kazandırma ve sokak hayvanlarının beslenmesine katkı sağlamaktan dolayı gurur ve mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Özlem Ceylan