Kademeli normalleşme öncesi denetimler arttı

Türkiye genelinde vakaların artmasıyla birlikte Edirne'de de önlemler de arttırıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın vakaların geçen haftaya oranla artmasını açıklamasının ardından yetkililer harekete geçti denetim ve uyarılar sıklaştırıldı. Edirne İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri kentin işlek cadde ve sokaklarında denetim yaptı.

Kademeli normalleşme öncesi denetimler arttı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Havaların güzel olmasını fırsat bilen vatandaşlar sanki koronavirüs salgını yokmuş gibi cadde ve sokaklara akın etti. Zaman zaman maske ve sosyal mesafe kuralının ihmal edildiği görüldü.

“1 Mart itibariyle kademeli bir normalleşme dönemi başlıyor”

1 Mart’ta başlayacak kademeli normalleşme dönemi öncesi vatandaşların tedbirlere uymaması tedirgin ediyor. Esnaflar iş yerlerini açmayı beklerken, vatandaşların da kurallara uyum konusunda daha dikkatli davranması isteniyor. Edirne’de kalabalık cadde ve sokaklarda denetim gerçekleştiren ekipler, salgın sürecinin devam ettiğini ve alınacak tedbirlerle yayılımın önlenebileceğini söyleyip vatandaşlara daha dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Saraçlar, Çilingirler ve Balık Pazarı caddelerinde kalabalık olan iş yerlerinde bulunan işletme sahipleri ve müşterileri sosyal mesafe ve maske kuralına uyum konusunda uyardı.

Polis ekiplerinin "Lütfen sosyal mesafenize dikkat edin, yakınlaşmayın, çok fazla temasta bulunmayın, yoğunluk olmadan alışverişinizi yaparsanız sizlerin sağlığı açısından doğru olacaktır” uyarısı takdir topladı.  Maskelerini burnunun altında tutan vatandaşlar da ekipler tarafından uyarıldı.

“Devletin denetimine vatandaş da kurallara uyarak katkı sağlamalı”

Salgın tedbirlerine hassasiyetle dikkat ettiklerini ve müşterilerini de sürekli kurallara uyum konusunda uyardıklarını söyleyen esnaflardan Osman Bozkurt, “Devletin denetimine vatandaşın da kurala uyarak katkı sunması gerekir. Polis ekiplerimizin denetiminden memnunuz. Vatandaşlar bilgileniyor en azından daha çok dikkat ediyor bu sayede. Bizlerde elimizden geleni tedbir açısından uyguluyoruz. Kalabalık alanlara müdahale ediyorlar, bu şekilde devam ederse halkımız daha da dikkatli olacaktır." Dedi.

“Kuralla konusunda hassasiyet göstererek erken normalleşebiliriz”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın haftalık olarak illere göre vaka sayılarını açıklamasını yerinde bulduklarını söyleyen Bozkurt, “Salgın açısından kurallara uyan kentlerde normalleşme erken başlayacak gibi duruyor. Hak eden şehir normalleşsin. Bu yüzden Edirne’de yaşayan vatandaşlarımıza ve esnaf arkadaşlarımıza da bu vesileyle kurallara uyum konusunda daha dikkatli olmalarını tavsiye ediyoruz. Hafta sonları en yoğun günlerimiz yaşanıyordu. Müşterilerimiz daha fazla o zamanlar alışveriş yapıyordu. Eskisi gibi kısıtlamaların kalıp işlerin düzene girmesini istiyorsak biz de buna kurallar konusunda hassasiyet göstererek katkı sunmalıyız" dedi.

Özlem Ceylan-Burcu Temel