Jandarmadan organize suç örgütüne operasyonda 14 kişi tutuklandı

Edirne'deCumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde jandarma ekiplerince uyuşturucu imal ve ticareti suçunu işleyen organize suç örgütüne yönelik yapılan4 ayrı operasyon sonucunda14 kişi tutuklandı.

Jandarmadan organize suç örgütüne operasyonda 14 kişi tutuklandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Alınan bilgiye göre, Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince uyuşturucu imal ve ticareti suçunu işleyen organize suç örgütüne yönelik 4 ayrı operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda456 kilogram 1 milyon 800 bin adet ecstacy uyuşturucu hap,36 kilogram kokain, 2 kilogram metamfetamin,732 gram reçine esrar, 9 tüp likit esrar, 3 kilogram skunk ele geçirildi.Olayla ilgili 5 şüpheli şahıs yakalanarak adli makamlarca tutuklandı.

Olayın devamında suç örgütüne yönelik yapılan araştırma faaliyetleri sonucunda suça karışan 11 şüphelidaha tespit edildi.  Cumhuriyet Savcısı Gencay Akçay’ın talimatı ile 11 şüpheliyeyönelik yapılan operasyon sonucu yakalanan 9 şüpheli daha tutuklanarak Edirne Kapalı Ceza İnfak Kurumuna teslim edildi.

Takibi yapılmakta olan 2 şüpheli şahıstan 1'ininGürcistan ülkesinde yakalandığı ve Adalet Bakanlığı tarafından ülkemize iadesi için talepte bulunulduğu belirtildi. Yurt dışında bulunan ve Bulgaristan vatandaşı olan diğer şüpheli şahıshakkında ise yakalama kararı çıkarıldığı ve yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Organize suç örgütlerinin bertaraf edilmesi ve uyuşturucu madde kaçakçılığının önlenmesi amacıyla suçlularla mücadeleye, yine halkın desteği ile daha da güçlü ve kararlı bir şekilde aralıksız olarak devam edileceği ifade edildi.

Haber Merkezi