İtfaiye müdüründen vatandaşlara inşaatlara yakın yerlerden geçmeyin uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Trakya bölgesi için yaptığı şiddetli fırtına Edirne'de etkisini sürdürüyor. Şiddetli fırtına nedeniyle yaşanacak olumsuzlukların önüne geçmek için dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Edirne İtfaiye Müdürü Erdoğan Göbel, vatandaşlara uyarıda bulundu.

İtfaiye müdüründen vatandaşlara inşaatlara yakın yerlerden geçmeyin uyarısı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün göndermiş olduğu hava raporlarında rüzgarın şiddetli olacağının belirtildiğini hatırlatan Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürü Erdoğan Göbel, binaların ve inşaatların yakınından geçmemek ve çatılardan uzak durmak gerektiğini belirterek vatandaşlara çağrıda bulundu.

Şiddetli rüzgar nedeniyle İpsala ilçesinde bir ağılın çöktüğünü ve buradaki en büyük tesellinin ise hayvanların yara almadan kurtulması olduğunu hatırlatan Göbel, ilçe halkına ve ağıl sahiplerine de geçmiş olsun dileklerini iletti.

"Çatı uçmalarına karşı tedbir alınmalı"

Kömür ve katı yakıt kullanan vatandaşların baca tütmesine, baca basmasına, lodosun şiddetli olmasına, bacanın birden rüzgarını alıp geri itmesine ve zehirlenmelere karşı çok dikkat etmeleri gerektiğini ifade eden Göbel, çatı uçmalarına karşı da dikkat edilmesi ve önlem alınması gerektiğini aktardı.

Çatının ufak bir kalkmasında dahi hemen müdahale edilmesi gerektiğine dikkat çeken Göbel, "Eğer müdahale olmazsa bu ufak parça uçar gider vatandaşlara ve çevreye zarar vermiş olur. Yani halkımızın bu konuda bilinçli olması lazım. Vatandaşlar yolda yürürken de çok dikkatli olmalı. Araçların yanından yürümemeli. Şiddetli fırtına etkisini sürdürürken, dikkatli olmak ve olumsuzluklara karşı tedbir almak gerekiyor" ifadelerine yer verdi.

Özlem Ceylan