İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışmasında dereceye girenler belli oldu

İstiklal Marşı'nı Ezbere ve Güzel Okuma Yarışması Edirne il finali gerçekleştirildi. İlkokul ve ortaokul düzeyinde dereceye giren öğrenciler belli oldu. 

İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışmasında dereceye girenler belli oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü etkinlikleri çerçevesinde Edirne genelinde düzenlenen İstiklal Marşı'nı Ezbere ve Güzel Okuma Yarışması’nın Edirne il finali gerçekleştirildi.

İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinesinde kent genelindeki ilkokul ve ortaokul öğrencileri arasında okullarında ve ardından ilçelerinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilerden birinci olanlar il finalinde yer aldı.

İlkokul öğrencileri arasında yapılan Edirne il finalinde birinci Plevne İlkokulu öğrencisi Ada Gündoğdu, ikinci Küplü Gazi İlkokulu öğrencisi Elif Özsu, üçüncü Uzunköprü -Demokrasi İlkokulu öğrencisi Lina Telveci oldu.

Ortaokul öğrencileri arasında yapılan Edirne il finalinde birinci  Ticaret ve Sanayi Odası Ortaokulu öğrencisi Yaren Nida Kozan, ikinci Keşan Süleyman Paşa İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Betül Meryem Tat, üçüncü Hacıdanışment Ortaokulu öğrencisi Zeynep Aybar oldu.

Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “İstiklal Marşı'nı Ezbere ve Güzel Okuma Yarışması'na katılım gösteren tüm öğrencilerimize ve kendilerini teşvik eden öğretmenleri ile ailelerine teşekkür eder, dereceye giren öğrencilerimizin başarılarının artarak devamını dileriz.” İfadelerine yer verildi.

İl finalinde ilk üçe giren öğrencilere ödülleri, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenecek programda verilecek.

Haber Merkezi